NOS Met het Oog op Morgen
NOS

EXTRA: Het beste uit het Oog

  1. Podcastschevron right
  2. NOS Met het Oog ...chevron right
  3. EXTRA: Het beste uit het Oog

za 15 januari 2022

Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast van ongeveer een half uur. Mocht je iets gemist hebben, dan kun je het hoogstwaarschijnlijk in deze podcast terugluisteren. Met deze week:

Het Sociaal Planbureau mist wat onderwerpen in het coalitieakkoord. Volgens de organisatie moet er meer aandacht komen voor sociale ongelijkheid en wantrouwen in de overheid. Directeur van het bureau, Kim Putters, vertelt waarom deze topics belangrijk zijn.

De Britse prins Andrew doet afstand van zijn koninklijke titels. Hij wordt vervolgd, hij zou een destijds 17-jarige meisje hebben misbruikt. Oud-correspondent Hieke Jippes denkt dat de Britse koningin gekozen heeft voor deze actie.

In 1937 schreef auteur Menno Ter Braak de essay 'Het Nationaal Socialisme als rancuneleer' '. Het werd gepubliceerd in 2022. Volgens schrijver Bas Heijne is het stuk nog altijd relevant.

Hoe ga je door na het verliezen van je vader en zus in een korte periode? Dichter Siel Verhanneman schreef een dichtenbundel om haar rouw te verwerken.