NOS Met het Oog op Morgen
NOS

EXTRA: Het beste uit het Oog

  1. Podcastschevron right
  2. NOS Met het Oog ...chevron right
  3. EXTRA: Het beste uit het Oog

za 18 december 2021

Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast van ongeveer een half uur. Mocht je iets gemist hebben, dan kun je het hoogstwaarschijnlijk in deze podcast terugluisteren.

Na de langste formatie ooit werd woensdag het coalitieakkoord gepresenteerd. Architecten van dat akkoord, Carola Schouten van de ChristenUnie en Sophie Hermans van de VVD, waren woensdagavond te gast in de uitzending.

Maandag werd bekend gemaakt dat de PC Hooftprijs 2022 naar Arnon Grunberg gaat. Volgens de jury heeft Grunberg met zijn oeuvre een immense bijdrage geleverd aan de Nederlandse literatuur. Maandag vertelde hij erover in het Oog. 

De advocaten-broers Hans en Wim Anker gaan met pensioen. De afgelopen veertig jaar hebben de gebroeders Anker met name lang vastzittende cliënten bijgestaan. Donderdag had Wim Anker zijn allerlaatste zitting en hield hij dus zijn allerlaatste betoog in de rechtbank. In het Oog vertelde hij hoe het was om na zo lang de rechtbank vaarwel te zeggen.

Theatermaker en politiek historicus Eveline van Rijswijk bracht woensdag een ode aan het nieuwe coalitieakkoord.