NOS Met het Oog op Morgen
NOS

EXTRA: Het beste uit het Oog

  1. Podcastschevron right
  2. NOS Met het Oog ...chevron right
  3. EXTRA: Het beste uit het Oog

za 11 december 2021

Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast van ongeveer een half uur. Mocht je iets gemist hebben, dan kun je het hoogstwaarschijnlijk in deze podcast terugluisteren.

Wie dyslexie of dyscalculie heeft, worstelt vaak niet alleen met spelling en rekenen. Ook sociaaleconomische problemen, zoals onzekerheden en faalangst, kunnen bijeffecten van de leerstoornissen zijn. Onderzoeker Jojanneke van der Beek en kinderboekenschrijver Jacques Vriens vertellen er meer over.

Het was deze week vijf jaar geleden dat cartoonist Peter van Straaten overleed. In het Oog praat Els Timmerman, de weduwe van Van Straaten, over zijn werk en leven.

Neurowetenschapper Boris Konrad weet alles over het geheugen. Hij was acht keer wereldkampioen geheugensport en staat in het Guinness Book of Records. Konrad deelt zijn tips en tricks om het geheugen te versterken

Belgische journalist Rudi Vranckx ging tien dagen naar Afghanistan. Wat hij daar zag en met wie hij sprak, vertelt hij in het Oog.