NOS Met het Oog op Morgen
NOS

EXTRA: Het beste uit het Oog

  1. Podcastschevron right
  2. NOS Met het Oog ...chevron right
  3. EXTRA: Het beste uit het Oog

za 4 december 2021

Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast van ongeveer een half uur. Mocht je iets gemist hebben, dan kun je het hoogstwaarschijnlijk in deze podcast terugluisteren.

Duitsland wil per 1 februari 2022 een vaccinatieplicht invoeren. Hoe ziet de situatie er daar uit en hoe ethisch is een vaccinatieplicht? Marja Verburg van het Duitslandinstituut en filosoof en Ethicus Fleur Jongepier over de situatie.

Piet Costa wordt verdacht van het smokkelen van duizenden kilo's cocaïne. Ook is hij verdachte in de zaak van de martelcontainers in Wouwse Plantage. Wie is deze man? Misdaadjournalist Jan Meeus van NRC vertelt over de crimineel.

De Franse artiest Josephine Baker kreeg deze week een ereplek in het Pantheon in Parijs. Baker is altijd een inspiratie bron geweest voor illusionist Hans Klok.

Hoe verbonden voelt de nieuwe generatie Papoea's zich nog met de geschiedenis en het eiland? Jongeren Femke Schouten en Mansyowi Berhitu praten over hun afkomst.