NOS Met het Oog op Morgen
NOS

EXTRA: Het beste uit het Oog

  1. Podcastschevron right
  2. NOS Met het Oog ...chevron right
  3. EXTRA: Het beste uit het Oog

za 13 november 2021

Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast van ongeveer een half uur. Mocht je iets gemist hebben, dan kun je het hoogstwaarschijnlijk in deze podcast terugluisteren.

Tussen Polen en Wit-Rusland staat een groep migranten die via de landen Europa hopen binnen te komen. Een deel van hen blijkt van Irakees Koerdische afkomst te zijn. Freelancejournalist Wladimir van Wilgenburg werkt in Erbil in Noord Irak en vertelt waarom deze groep vlucht.

Bloemen, bomen en wilde dieren. Wie wil nou niet als boswachter werken? Maar is het beroep wel echt zo romantisch? Wim Huijser schreef er een boek over en beantwoordt de vraag: Hoe is het om anno 2021 boswachter te zijn.

Geneeskundestudent van het jaar Yara Dixon onderzocht het taboe op hevig bloedverlies bij menstruatie. Ze vertelt over het grote taboe en wat zij er tegen doet.

Elfde van de Elfde is een belangrijke dag voor de carnavalsvierder. Helaas gaat het voor de tweede keer op rij niet door. Door corona. Voor het Oog maakte zanger en liedschrijver Frans Pollux een column over wat carnaval betekent voor de mensen.