NOS Met het Oog op Morgen
NOS

EXTRA: Het beste uit het Oog

  1. Podcastschevron right
  2. NOS Met het Oog ...chevron right
  3. EXTRA: Het beste uit het Oog

za 23 oktober 2021

Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast van ongeveer een half uur. Mocht je iets gemist hebben, dan kun je het hoogstwaarschijnlijk in deze podcast terugluisteren.

Oncoloog Yes van der Wouw en ervaringsdeskundige Warnyta Minnaard praten in deze podcast over de mysterieuze ziekte PTO, Primaire tumor onbekend.

Een doorbraak in de wetenschap. Chirurgen in New York hebben met succes een varkensnier getransplanteerd bij een mens. Dat bespreken we met bio-ethicus Nienke de Graeff en met Niels Geijsen, hoogleraar ontwikkelingsbiologie en regeneratieve geneeskunde.

Ook Milou Gevers was te gast in het Oog. Haar documentaire 'Waarom bleef je niet voor mij?' won deze week de Golden Medal bij de Student Academy Awards in Los Angeles. In haar film praat ze met kinderen die een ouder verloren aan zelfmoord.

Verder hoor je Floor Eimers. Ze vertelt over de Alexandra Radiusprijs, die ze onlangs heeft ontvangen, en haar hoofdrol in de reprise-voorstelling van Mata Hari.