NOS Met het Oog op Morgen
NOS

EXTRA: Het Beste uit het Oog

  1. Podcastschevron right
  2. NOS Met het Oog ...chevron right
  3. EXTRA: Het Beste uit het Oog

za 3 juli 2021

Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast van een half uur. Mocht je iets gemist hebben, dan kun je het hoogstwaarschijnlijk in deze podcast terugluisteren. 

Deze week een gesprek over de omvang met het slavernijverleden. Moet de Nederlandse staat excuses aanbieden voor dat verleden, en hoe? Verder hoor je twee ervaren documentairemakers over het maken van inhoudelijke afspraken met geportretteerde politici. Aanleiding is de ophef over de docu over D66-leider Sigrid Kaag, waarbij het ministerie van Buitenlandse Zaken en haar partij aandrongen op wijzigingen. 

Ook hoor je het bijzondere verhaal van de zwarte muzikant Roland Hayes, die in de jaren 20 als kleinkind van tot slaaf gemaakten de sterren uit de hemel zong als operazanger. Tot slot een gesprek met een donorvader wiens zaad vaker werd gebruikt dan afgesproken en wettelijk is toegestaan. Hij heeft er bewust voor gekozen om geen anoniem donorvader te zijn.

Bevalt deze podcast? Abonneer je dan op de podcast Het Beste uit het Oog!