appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
Afbeelding

Podcasts over actuele thema’s die spelen in het Caribische deel van het Nederlands koninkrijk en in de Antilliaanse gemeenschap in Nederland. Koninkrijkskwesties is een initiatief van het online nieuwsplatform Caribisch Netwerk van de NTR in samenwerking met NPO Radio 1.

#9 - Zwarte geschiedenis die je niet op school krijgt, maar wel op een zolder

woensdag 24 oktober 2018, 17:38 uur

Wat hebben Bob Marley, communisme en de afro-Caribische gemeenschap met elkaar gemeen? Ze komen allemaal bij elkaar op een zolderkamer in Amsterdam: The Black Archives.

Vorige week werd dit archief vol zwarte geschiedenis onderscheiden met de prestigieuze Amsterdamprijs voor de Kunst. Natasja Gibbs dook samen met de medeoprichters, Jessica de Abreu en Mitchell Esajas, in een paar historische pareltjes.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1