Het Marathoninterview
VPRO

#63 - Movies that Matter tips | Sexual Healing met Elsbeth Fraanje

  1. Podcastschevron right
  2. Het Marathonint ...chevron right
  3. #63 - Movies that Matter tips | Sexual Healing met Elsbeth Fraanje

wo 23 maart 2022

Welke documentaires die te zien zijn op het Movies that Matter festival 2022 zijn volgens filmkenner Helmut Boeijen écht de moeite waard? Samen met 2Doc.nl redacteur Kitty Munnichs bespreekt hij een aantal documentaires: 'Duty of care', 'Het grote verzwijgen', en 'No place for you in our town'. Vervolgens gaan ze samen in gesprek met de maker van één van de films die in première zal gaan op Movies that Matter, Elsbeth Fraanje.


Eerder won Elsbeth Fraanje een Gouden Kalf voor haar documentaire 'Snelwegkerk'. Op Movies that Matter 2022 gaat haar nieuwe documentaire in première: 'Sexual Healing'. Deze documentaire laat de zoektocht van de 53-jarige Evelien zien. Evelien is geboren met spasmes en zit haar leven lang al in een rolstoel. Samen met haar begeleider, Birgit, gaat Evelien op zoek naar haar eigen seksualiteit en onderzoekt Evelien de mogelijkheden om intimiteit te ervaren, met zichzelf en met een ander. Een zoektocht die bovenal gaat over hoe we van onszelf kunnen houden.


Ga naar 2doc.nl/moviesthatmatter voor het complete overzicht.


De kaartverkoop van het Movies that Matter filmfestival gaat van start op donderdag 24 maart. 'De podcast over documentaire' is een podcast van documentaireplatform 2doc.nl


Redacteur: Kitty Munnichs

Eindredactie: Annica Peeters