Het Marathoninterview
VPRO

#3 - Khalid & Sophie podcast - 23-03-2022 (S02)

  1. Podcastschevron right
  2. Het Marathonint ...chevron right
  3. #3 - Khalid & Sophie podcast - 23-03-2022 (S02)

wo 23 maart 2022

Het is de dag van Sophie!

Woensdagavond bij Khalid & Sophie:

Vanavond hebben we weer een nieuw duo van dienst. Sinan Can en Marijn Frank loodsen ons door het nieuws van de dag heen.

Jan-Hein Strop en Stefan Vermeulen schreven het boek ‘Sywerts miljoenen’. Het boek gaat over hoe Sywert van Lienden, Bernd Damme en Camille van Gestel miljoenen verdienden aan de mondkapjesdeal. Vanavond schuiven Strop en Vermeulen aan om hierover te vertellen.

Het is bijna een maand geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Oud-NAVO-gezant Ron Keller praat vanavond met Sophie over de belangrijke NAVO-top die morgen plaats zal vinden. Wat kan deze bijeenkomst nog opleveren?

Vanavond ook een nieuwe rubriek: ‘De week van Wouter’. Radiomaker Wouter Bouwman deelt met ons zijn hoogtepunt van de week en plaatst dat met archiefmateriaal in historisch perspectief. Vandaag over het loslaten van de coronamaatregelen. 

Aankomend weekend worden de Oscars uitgereikt. Deze felbegeerde gouden beeldjes zijn de belangrijkste prijzen in de filmindustrie. Eric Corton en Minne Koole vinden dat er een aantal klassiekers onderbedeeld zijn gebleven. Vanavond laten zij weten welke.