appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Het Marathoninterview. Verhalen die dichterbij komen dan de waan van de dag ons meestal toelaat.

VPRO Marathoninterview - Guy Verhofstadt: uur 3

woensdag 29 december 2010, 21:38 uur

Hij was van 1999 tot 2008 premier van België en is nu leider van de liberale fractie in het Europees Parlement, de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE).
Guy Verhofstadt (1953) is een Vlaamse politicus met een grote passie voor de Europese zaak. In 2009 schreef Guy Verhofstadt het boek 'De weg uit de crisis. Hoe Europa de wereld kan redden', waarin hij de versnipperde aanpak van de financieel-economische crisis aanklaagt.
Hij richtte samen met onder meer Daniël Cohn-Bendit van de Groenen de ‘Spinelli-groep’ op die probeert het supranationale karakter van de EU te versterken en zich tegen benauwd nationalistisch denken keert – zoals dat in Nederland gaande is-, volgens Verhofstadt. Gepassioneerd liefhebber van een groot Europa en van literatuur, een politicus met visie, een ex-premier van een land zonder regering.
Guy Verhofstadt drie uur in gesprek met Djoeke Veeninga.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1