Het Marathoninterview
VPRO

Aanslag Moskou dreunt na in Oekraïne & Grootschalig verzet in Myanmar

  1. Podcastschevron right
  2. Het Marathonint ...chevron right
  3. Aanslag Moskou dreunt na in Oekraïne & Grootschalig verzet in Myanmar

ma 25 maart 2024

En Spanje is opnieuw in de greep van een financieel schandaal.

(00:40) Aanslag Moskou dreunt na in Oekraïne

De nasleep van de aanslag op de concertzaal in Moskou is óók voelbaar in Oekraïne. Daar kijken ze angstig toe naar de beschuldigingen vanuit het Kremlin. En vrezen ze voor wat er komen gaat. Intussen moeten steden als Kharkiv en Zaporizja bijkomen van grote aanslagen op energievoorzieningen. En lijkt de klap groot voor het land. Verslaggever Michiel Driebergen volgt de ontwikkelingen op de voet. 

(09:44) Grootschalig verzet in Myanmar

Het verzet tegen de militaire junta in Myanmar lijkt steeds groter te worden. Sinds de coup van de militaire junta drie jaar geleden is er grote onrust en veel geweld in het Aziatische land. Jongeren proberen nu massaal de dienstplicht te ontlopen die vorige maand is ingevoerd. Journalist Minka Nijhuis vertelt waarom ze dat doen.

(20:45) Buitenland Uitgelicht: Spanje

Spanje is opnieuw in de greep van een financieel schandaal. Met deze keer de partner van de regionale premier van Madrid in de hoofdrol. En de premier, die bleek iets te snel in haar reactie. Collega Laura Boog Posadais te gast, en vertelt ons alle ins en outs van de zaak.

Presentatie: Sophie Derkzen