Het Marathoninterview
VPRO

Het gesprek - Paul Knieriem (20 maart 2024)

  1. Podcastschevron right
  2. Het Marathonint ...chevron right
  3. Het gesprek - Paul Knieriem (20 maart 2024)

wo 20 maart 2024

Annemieke Bosman in gesprek met regisseur Paul Knieriem.

Knieriem regisseert de interactieve jeugdvoorstelling Rabbit Hole bij de Toneelmakerij en Theater Sonnevanck. De voorstelling is een tocht door de diepe krochten van het internet: The truth is out there.
Is de aarde plat? Bestaat corona wel? Is 9/11 verzonnen door de Amerikaanse overheid? Wordt de wereld geregeerd door als mensen vermomde hagedissen? Allemaal vragen die online rondspoken en zo ook de offline realiteit binnensluipen. Ook in de wereld van jongeren. Voor de een is het gewauwel van internetgekkies, voor de ander, die gelooft in deze alternative facts, is het waarheid. Hoe worden jongeren de diepe krochten van het internet ingezogen? Vinden ze online de verbinding die ze offline moeten missen?

In de interactieve voorstelling van de Toneelmakerij en Theater Sonnevanck vervagen de grenzen tussen on- en offline en maken de toeschouwers via hun telefoons onderdeel uit van Samy’s chatfora. Volg je hem into the rabbit hole?

Paul Knieriem is sinds 2019 verbonden als artistiek leider aan de Toneelmakerij. Knieriem regisseerde eerder bij de Toneelschuur voorstellingen als Met mijn vader in bed (wegens omstan­dig­heden), Schijn bedriegt en Troje Trilogie.