Het Marathoninterview
VPRO

Op1 - 22 maart 2024

  1. Podcastschevron right
  2. Het Marathonint ...chevron right
  3. Op1 - 22 maart 2024

ma 25 maart 2024

In een stad in de regio Moskou hebben zwaar bewapende mannen een concertzaal bestormd. Minstens vier personen in legeruniform openden het vuur op het publiek, gevolgd door een explosie en een grote brand. De Russische veiligheidsdienst FSB heeft minstens 40 doden en meer dan honderd gewonden gemeld. Vanavond in Op1 schuiven Rusland deskundige Helga Salemon en voormalig ambassadeur in Moskou Ron Keller aan. Ook schakelen we live met Rusland-correspondent Joost Bosman.

Onder leiding van twee kersverse informateurs zet de VVD een volgende stap in de formatie met PVV, BBB & NSC. Aan de formatietafel met de PVV: als oud-partijleider Ed Nijpels het nog voor het zeggen had was het überhaupt nooit zover gekomen. Al kan hij nu alleen maar hopen dat ze ‘stevig de onderhandelingen in gaan’. Vanavond in Op1.

Door de bril van een televisierecensent bekeek Angela de Jong de politieke interviews van deze week. Welke politicus vindt het beste zijn draai op de beeldbuis? Vanavond schuift ze aan bij Op1.

In ‘De week van Thomas’ bespreekt Thomas van Groningen de politieke week. De formatie, de lastige onderhandelingen over financiën en de nog niet ingevulde vacature voor minister-president. Vanavond bij Op1.

Presentatie: Sven Kockelmann (WNL)