Het Marathoninterview
VPRO

Radio: Somer en Moree over Wim Sonneveld, Frans de Waal, Cola Boyy, Lizan Freijsen en Linda van Dyck

  1. Podcastschevron right
  2. Het Marathonint ...chevron right
  3. Radio: Somer en Moree over Wim Sonneveld, Frans de Waal, Cola Boyy, Lizan Freijsen en Linda van Dyck

ma 25 maart 2024

Cabaretier en zanger Wim Sonneveld wordt beschouwd als een van de ‘Grote Drie van het Nederlandse cabaret’ van na de Tweede Wereldoorlog, samen met Toon Hermans en Wim Kan. Deze maand is het vijftig jaar geleden dat hij overleed. In hun muzikale voorstelling Het Wim Sonneveld-Complex strijden theatermakers Tim Olivier Somer en Tarik Moree om de beste vertolking van de legende. Kun je anno 2024 nog wel een voorstelling maken over een man die vijftig jaar dood is? En is er ruimte voor nostalgie in tijden van woon-, stikstof-, asiel- en klimaatcrisis? Lara Billie Rense spreekt met theatermakers Somer en Moree over het werk en leven van Wim Sonneveld.

Verder in Wat blijft: primatoloog Frans de Waal, muzikant Cola Boyy en kunstenaar Lizan Freijsen.

In het tweede uur en de podcast van Wat blijft:

Actrice Linda van Dyck kwam uit een echt acteursnest, haar beide ouders stonden op het toneel en haar stiefvader was Ko van Dijk, beroemd acteur. Zelf viel ze op door zowel haar film- als toneelrollen: Ciske de Rat, Twee vorstinnen en een vorst, Ademloos en op toneel Who's Afraid of Virginia Woolf? Aan haar carriere kwam abrupt een einde toen ze werd getroffen door een herseninfarct en deels verlamd raakte. 


Peter Blom volgt haar sppor terug met vriend en collega  Jeroen Krabbe, theatercriticus Hanny Alkema van Trouw en zoon Jamie Trenité.

----

Redactie radio: Laura Iwuchukwu, Nina Ramkisoen, Geerte Verduijn, Jessica Zoghary.

Eindredactie: Bram Vollaers

---

Meer over Wat blijft: https://www.human.nl/wat-blijft

Zie voor de playlist met alle muziek uit Wat blijft: https://open.spotify.com/playlist/1Gu8KXUHeVhLYE9M2jKkwu?si=cf8248e5824a48e5