Het beste van Biesheuvel
VPRO

De Overdracht 3: Hoe vertegenwoordig je jouw regio in de Tweede Kamer?

  1. Podcastschevron right
  2. Het beste van B ...chevron right
  3. De Overdracht 3: Hoe vertegenwoordig je jouw regio in de Tweede Kamer?

ma 29 januari 2024

Kamerleden komen, en Kamerleden gaan. Maar deze keer zijn het er wel heel veel: 80 kamerleden hebben afscheid genomen. Nieuwe Kamerleden hebben een hoop te leren en kunnen misschien een steuntje in de rug gebruiken van ervaren collega's die al iets langer rondlopen in de Haagse wandelgangen. Wat kunnen zij van elkaar leren?

Vandaag in deel drie van de serie 'De Overdracht': Hoe vertegenwoordig je jouw regio in de Tweede Kamer? Het klinkt heel mooi, in de Kamer zitten voor de regio, maar wat betekent dat en hoe maak je daar als Kamerlid concreet werk van?

Daarover praat Stephan Komduur in De Nieuws BV met twee Kamerleden. SP-Kamerlid Sandra Beckerman, die de Kamer inging om de Groningers te vertegenwoordigen en inmiddels al flink wat jaren aan de slag is als Kamerlid. En Danielle Jansen, die ook de Tweede Kamer in wilde om het noorden van Nederland te vertegenwoordigen. Dat eerste is gelukt: ze is nu Kamerlid voor NSC, maar hoe gaat zij handen en voeten geven aan die vertegenwoordiging van haar regio?