Gefixt
NOS

#1 - Vrij spel

  1. Podcastschevron right
  2. Gefixtchevron right
  3. #1 - Vrij spel

ma 27 september 2021

Aflevering 1. 

Weert, april 2019. Basketbalcoach Tony van den Bosch voelt zich machteloos. Vorige week won zijn team met grote cijfers, maar vandaag zijn ze kansloos. Wat hij niet weet is dat gokkers aan de andere kant van de wereld tienduizenden euro’s hebben ingezet op het verlies van zijn ploeg.

NOS-journalisten Guido van Gorp en Ben Meindertsma gaan in podcast GEFIXT op zoek naar voorbeelden van matchfixing in Nederland. Ze stuiten op wedstrijden in het basketbal, tennis, voetbal en darten, spreken met een openhartige matchfixer, verdachte sporters en gokkers en krijgen zo een unieke inkijk in een donkere kant van het sporten. 

Reageren? Mail ben.meindertsma@nos.nl of guido.van.gorp@nos.nl 

Over de makers: Guido van Gorp (33) is onderzoeksjournalist van NOS Sport. Eerder deed hij onderzoek naar andere schaduwkanten van de sport: doping, machtsmisbruik, gesjoemel met jeugdspelers. Ben Meindertsma (37) werkt bij NOS Nieuws. Hij won vorig jaar De Tegel en De Loep voor het onderzoek dat hij samen met collega’s deed naar de burgerdoden die vielen bij de luchtaanval op Hawija.

Eindredactie: Elisabeth Steinz 

Coaching: Siona Houthuys

Eindmontage en sounddesign: Arno Peeters 

Muziek: Matteo Myderwyk en Thom Timmers

Productie: Rosa Derksen