Geen kleine man
VPRO

Hoofddocumentaire Geen kleine man

  1. Podcastschevron right
  2. Geen kleine manchevron right
  3. Hoofddocumentaire Geen kleine man

di 23 november 2021

Vanaf haar zeventiende wordt Sofie (35) geteisterd door angstaanvallen. Eerst eentje. Vreemd. Dan nog één. Wat is dit? Tot ze dagelijks naar adem snakt in de aula, de trein, de concertzaal... Sofie zoekt hulp: bij haar huisarts, de fysiotherapeut, de psychotherapeut. Maar ze staan voor een raadsel. Tien jaar lang probeert Sofie te leven met de angst. Tot die zo plots verdwijnt als hij gekomen is… wanneer ze stopt met haar anticonceptiepil. Waarom heeft tien jaar lang geen enkele medisch geschoolde professional de link gelegd tussen haar hormonale anticonceptiemiddel en de angst? Waarom heeft zijzelf, noch iemand uit haar omgeving hieraan gedacht?


Wat weten we eigenlijk over dat vrouwenlichaam en de impact van hormonen? Zijn er nog andere aandoeningen die zich verstoppen in dat vrouwenlijf, waar we, ondanks onze hoogstaande gezondheidszorg en geëmancipeerde maatschappij, fundamenteel te weinig over weten?


Geen kleine man is een podcast van AudioCollectief SCHIK en Sofie Peeters en een productie van Slowpony in coproductie met VPRO/NPO Radio 1. De serie is tot stand gekomen met steun van deBuren, Vlaams-Nederlands Huis voor cultuur en debat, VRT en Fonds Pascal Decroos.