Achter de Frontlinie

#6 - Hoe breng je complexe conflicten in kaart?

  1. Podcastschevron right
  2. Achter de Frontliniechevron right
  3. #6 - Hoe breng je complexe conflicten in kaart?

zo 12 mei 2024

Met zijn passie voor het in kaart brengen van conflicten over de hele wereld, weet Thomas van Linge online een publiek van bijna 150.000 volgers achter zich te scharen. Al tijdens zijn middelbareschooltijd werd hij wereldnieuws met het maken van kaarten van de oorlog in Syrië en Irak. De BBC, de New York Times, Der Spiegel en andere grote namen maken dankbaar gebruik van zijn werk. Hij reist zelf ook de hele wereld over om de conflicten te begrijpen, van Armenië tot Venezuela, Oekraïne tot Hong Kong. 

Thomas is net terug uit Myanmar en gaat met Bram Vermeulen in gesprek over verslag doen van complexe conflicten op jonge leeftijd, het nomadisch bestaan en of de media nog wel zit te wachten op diepgaande buitenlandjournalistiek. 

Abonneer je op Achter de Frontlinie en mis geen nieuwe aflevering. Wil je meer weten? Abonneer je dan ook vooral op de Frontlinie-nieuwsbrief en ontvang elke twee weken extra verhalen van Bram Vermeulen, achtergronden en lees-, kijk- en luistertips in je inbox. Of kijk Frontlinie op NPO Start.

Alles van 'Frontlinie' vind je op vpro.nl/frontlinie