DOCS

#110 - De verschrikkelijk mooie migratie (en alles wat erna kwam)

NTRVPRO
  1. Podcastschevron right
  2. DOCSchevron right
  3. #110 - De verschrikkelijk mooie migratie (en alles wat erna kwam)

wo 1 februari 2023

DOCS tipt met enige regelmaat een nieuwe podcast-serie. Deze keer: De verschrikkelijk mooie migratie (en alles wat erna kwam). Beluister hier deel 1: De fabriek. Volgende afleveringen zijn te vinden via je podcast-app.

Na het overlijden van de oma van podcastmaker Gabriella Adèr is een oud familieconflict weer aangewakkerd. Volgens de moeder van Gabriella ligt de oorsprong van de ruzie in 1969, toen de familie migreerde van een Siciliaans bergdorp naar de Rotterdamse havenwijk Feyenoord. Wat gebeurde toen, dat nog steeds weerslag heeft op de relatie tussen die broers en zussen, maar ook op de generatie erna?

De verschrikkelijk mooie migratie (en alles dat erna kwam) is een serie van OVT (VPRO, NPO Radio 1) en is tot stand gekomen met steun van de gemeente Rotterdam, stichting Droom en Daad en de Erasmusstichting.

Research, interviews & montage door Gabriella Adèr, eindredactie door Randy Vermeulen & Laura Stek, coaching door Mirke Kist. Het beeld werd gemaakt door Floor Bijkersma.

voor meer informatie: https://www.vpro.nl/programmas/ovt/luister/fragmenten/de-verschrikkelijk-mooie-migratie.html

er is ook een playlist op Spotify met muziek uit deze serie: : https://open.spotify.com/playlist/62EaxZTwehcyzNEZiT1mCW?si=UUxk6KygRzuyDAPSWdB2Nw