DOCS
NTRVPRO

#106 - De bange scholier

  1. Podcastschevron right
  2. DOCSchevron right
  3. #106 - De bange scholier

wo 4 januari 2023

De middelbare school is voor schrijver Daan Heerma van Voss de plek waar hij voor het eerst te maken krijgt met paniekaanvallen. En hij is niet de enige, getuige de vele berichten over jongeren die kampen met angst en somberte. Zijn covid-19 en de bijbehorende lockdowns de boosdoeners, of is er meer loos?

Daan en programmamaker Remy van den Brand gaan op bezoek bij middelbare school Greijdanus Hardenberg. Ze schuiven aan bij het spreekuur ‘angst en depressie’ van gedragsdeskundige Frouwkje Mulder en praten met scholieren Tess en Niels. Ook spreken ze schooldirecteur Chris van der Meulen en Bert Wienen, associate-lector Jeugd aan de hogeschool Windesheim.

Daan en Remy maakten eerder een podcast over angst: De angstpodcast. Daarvoor spraken ze met ervaringsdeskundigen en wetenschappers – of een combinatie daarvan, zoals hersenwetenschapper Erik Scherder. De documentaire De bange mens is ook als extra aflevering toegevoegd aan De angstpodcast.

De bange mens werd gemaakt door Daan Heerma van Voss en Remy van den Brand. Techniek: Alfred Koster. Productie: Dini Bangma.

Wil je meer lezen? Check www.vprogids.nl/scholieren over een middelbare school in Utrecht waar leerlingen een ‘buddy-project’ startten, om hun mentale gezondheid te verbeteren. 

DOCS is de documentaire podcast van de publieke omroep onder eindredactie van NTR en VPRO. Presentatie: Mina Etemad
Meer informatie: 2docs.nl/docs, vragen of reacties kun je sturen naar: docs@ntr.nl