DOCS
NTRVPRO

#97 - 1 op de 90

  1. Podcastschevron right
  2. DOCSchevron right
  3. #97 - 1 op de 90

wo 9 november 2022

Hoe is het om op te groeien in een wereld die verdeeld is in mannen en vrouwen, terwijl je zelf fysieke kenmerken van beide hebt? Marleen (31), Samantha (40) en Joyce (20) zijn intersekse. Interwat? Inderdaad, weinig mensen weten dat 1 op de 90 mensen is geboren met een lichaam dat niet helemaal in het hokje man of vrouw past. Daar moet deze podcast verandering in brengen. We horen over de impact van leven met een geheim, de veranderende maatschappij waarin gelukkig  steeds meer ruimte is voor diversiteit en over hun ervaringen met de medische wereld.

Credits:

1 op de 90 is een podcast van Lara Aerts, gemaakt onder begeleiding van Randy Vermeulen in het kader van de Oorzaken Podcast Academy, een initiatief van Oorzaken en het NPO-Fonds. 1 op de 90 is onderdeel van een gelijknamig project dat in mei 2023 gelanceerd wordt en bestaat uit een reizende tentoonstelling waarin de ervaringen van intersekse personen centraal staan.

De meeste muziek is gecomponeerd door Tijmen Bergman, die ook de eindmixage deed, andere muziek bluedotsessions en epidemic sounds. Eefje Blankevoort en Maartje Duin gaven inhoudelijk advies. Eindredactie Remy van den Brand. Heel veel dank aan Samantha, Joyce en Marleen voor hun vertrouwen en openheid.

DOCS is de documentaire podcast van de publieke omroep onder eindredactie van NTR en VPRO.
Presentatie: Mina Etemad.
Meer informatie: 2docs.nl/docs
vragen of reacties kun je sturen naar: docs@ntr.nl