DOCS
NTRVPRO

#93 - Anna's Tweede kans

  1. Podcastschevron right
  2. DOCSchevron right
  3. #93 - Anna's Tweede kans

wo 12 oktober 2022

Anna is 21 en ze heeft een droom: documentairemaker worden. Daarom heeft ze zich aangemeld voor de Filmacademie, en ze is uitgenodigd voor de audities. Maar Anna heeft nog een doel: de statistieken verslaan. Want volgens die statistieken heeft zij meer kans om in een vicieuze cirkel van criminaliteit en opsluiting terecht te komen, dan om een succesvolle filmmaker te worden. Inge ter Schure volgt Anna in de periode dat ze haar leven weer op te rails probeert te krijgen.

 

Dit is een documentaire van Inge ter Schure. Eindredactie: Remy van den Brand, eindmontage door Bart Schulz.

Inge ter Schure is podcastmaker en schrijver. Ze maakte jarenlang reportages voor het radioprogramma Nooit Meer Slapen en maakte de podcast Podiumbeesten. Tegenwoordig schrijft Inge voor de VPRO Gids, is ze onderdeel van audiocollectief Luid en Duidelijk en maakte ze voor de HUMAN het televisieprogramma De Publieke Tribune.

Als je naar aanleiding van deze documentaire met iemand wilt praten over ongewenste seksuele ervaringen, dan kun je 24 uur per dag bellen met 0800-0188. Praten over zelfmoordgedachten kan via het nummer 0800-0113.

DOCS is de documentaire podcast van de publieke omroep onder eindredactie van NTR en VPRO.
Presentatie: Mina Etemad.
Meer informatie: 2docs.nl/docs
vragen of reacties kun je sturen naar: docs@ntr.nl