DOCS
NTRVPRO

#80 - Een keurige val

  1. Podcastschevron right
  2. DOCSchevron right
  3. #80 - Een keurige val

wo 13 juli 2022

Om een berg te beklimmen heb je meer nodig dan fysiek uithoudingsvermogen. Je moet ook inventief zijn. Dat bewijst de klimcarrière van Herman Plugge. Hij verkocht klimtouw per meter om aan geld te komen voor de roemruchte beklimming van de Mount Everest van 1984 en wist zakken vol gratis Marsrepen en Verkade-koeken te regelen voor andere expedities. Plugge is ook de man achter de Irish Coffee award, een goud gespoten tweedehands bloemenvaas, die uitgroeide tot de meest prestigieuze prijs voor expeditieklimmers. In 2022 neemt Plugge om gezondheidsredenen afscheid van zijn carrière als klimmer en organisator. In 2022 neemt Plugge om gezondheidsredenen afscheid van zijn carrière als klimmer en organisator.

De klimmersbond NKBV eert Plugge, ook in het kader van haar 120- jarig bestaan, met een speciale jubileumbijeenkomst én nam het initiatief tot dit tweeluik over de bloedstollende en soms hilarische avonturen uit zijn klimmersbestaan.

Deze documentaire verschijnt ook als tweeluik in de podcast Sisyphus, een serie over legendarische bergbeklimmingen en de geschiedenis van het Nederlandse alpinisme.

Eindredactie Jair Stein
Redactie: Robin Baks
Muziek: Alex Simu
Met adviezen van o.a. Louis Berger, Robert Eckhardt, Margreet Hogeweg, Gerard Jansen, Mariska Mourik, Edmond Öfner, Jan Piet Starreveld en Bart Vos
Regie: David de Jongh

DOCS is de documentaire-podcast van de publieke omroep onder eindredactie van NTR en VPRO. Presentatie: Mina Etemad. Meer informatie: www.2doc.nl/docs.