DOCS
NTRVPRO

#63 - Lopende Bandwerk, Han Vrieze in de vegavleesverwerking

  1. Podcastschevron right
  2. DOCSchevron right
  3. #63 - Lopende Bandwerk, Han Vrieze in de vegavleesverwerking

wo 16 maart 2022

Je laadt je winkelmandje vol in de supermarkt of bestelt via een app een maaltijd. Het plastic afval achteraf gooi je achteloos in de vuilnisbak. We doen het allemaal dagelijks, maar hebben geen idee wie de mensen zijn die het mogelijk maken.

Welkom bij het tweede seizoen van Lopendebandwerk. Mijn naam is Emmie Kollau en samen met de beste muzikanten van Nederland breng ik een muzikale ode aan de tienduizenden mensen in Nederland die een vorm van lopendebandwerk doen. Ze sjouwen en stapelen, pakken en verpakken, drukken eindeloos op hetzelfde knopje en worden geleefd door algoritmes.

In deze aflevering hoor je het verhaal van Han Vrieze. Hij werkt al ruim 30 jaar als productiemedewerker, eerst in de dierenvlees-industrie, nu in de vegavlees-industrie. Terwijl de vegetarische kipnuggets, burgers en cordonbleus met kaas en vegetarische ham over de banden rollen, droomt Han van hele andere dingen. Hij zou het liefst hondentrainer worden.

Samen met Tessa Doustra alias Luwten bezoek ik hem in de fabriek van Bobeldijk in Deventer. Luwten maakt tere electropop, met af en toe een stevige beat. Haar album Draft werd door 3voor12 tot het beste Nederlandse album van 2021 gekozen. 

meer van Emmie Kollau beluisteren? ga naar: https://www.2doc.nl/speel~RBX_NTR_15332185~de-jongensclub-deel-1~.html