DOCS
NTRVPRO

#44 - Ali P. wil naar huis I Als het lachen je vergaat

  1. Podcastschevron right
  2. DOCSchevron right
  3. #44 - Ali P. wil naar huis I Als het lachen je vergaat

wo 3 november 2021

Hoe breng je een paling naar de plek waar hij moet zijn? En wat is de relatie tussen armoede en kiespijn? In DOCS twee korte documentaires gemaakt tijdens de Oorzaken Podcast Academy, een opleidingstraject voor nieuw podcasttalent: ‘Als het lachen je vergaat’ van Brechtje Keulen en ‘Ali P. wil naar huis’ van Janneke Sindram.

Ali P. wil naar huis is een korte documentaire over een mysterieuze vis in een versnipperd land. Het gaat niet best met de paling. En dus wil Janneke Sindram haar huisdier, Ali P., terugbrengen naar de natuur zodat hij zich kan voortplanten. Maar hoe Nederland heelhuids door te komen richting de Sargassozee? 

Stel je voor: je zit een boterham te eten, en dan valt zomaar ineens je voortand eruit. Wat zou je dan doen? Als je geen geld hebt, los je dat niet zomaar op. Als het lachen je vergaat is een verhaal over ongelijkheid in ons zorgstelsel. Een korte documentaire over de innige band tussen armoede en kiespijn. 

Ali P. wil naar huis
Maker: Janneke Sindram
Inhoudelijk advies: Randy Vermeulen en Karin Schagen
Mixage: Brandon Grötzinger en Alfred Koster
Eindredactie: Ottoline Rijks 

Als het lachen je vergaat
Maker: Brechtje Keulen
Inhoudelijk advies: Randy Vermeulen
Mixage: Brandon Grötzinger
Eindredactie: Jair Stein

Shownotes

Oorzaken Podcast Academy:
https://oorzaken.org/podcast-academy/

NTR Podcastprijs Goud aan Zee:
https://www.nporadio1.nl/podcasts/ntr-podcastprijs/56828/1-ntr-podcastprijs-2021-goud-aan-zee-e01-achille-van-ingelgem-s03

DOCS is de documentaire-podcast van de publieke omroep onder eindredactie van NTR en VPRO. Presentatie: Misha Melita. Meer informatie: www.2doc.nl/docs