DOCS

#37 - Dr. Bones: 'I open corpses to close cases'

NTRVPRO
  1. Podcastschevron right
  2. DOCSchevron right
  3. #37 - Dr. Bones: 'I open corpses to close cases'

wo 15 september 2021

DOCS presenteert afl. 1 van de podcast Dr. Bones. De Nederlandse Peter B. maakte als forensisch patholoog en arts internationaal carrière, voordat hij bij de GGD door de mand viel. Toen werd duidelijk dat hij geen arts was. In de driedelige Argos podcast Dr. Bones willen onderzoeksjournalisten Michelle Salomons en Hansje van de Beek weten hoe deze serieleugenaar zich bij toonaangevende instanties naar binnen wist te werken. Waarom checkten zijn werkgevers de diploma's niet? En hoe kan iemand zo lang de schijn ophouden?

Dit is een podcast van Argos en werd gemaakt door Michelle Salomons en Hansje van de Beek.
Eindredactie werd gedaan door Eric Arends, productie door Jorinde Hiddema en Sanne van der Peijl. Audionabewerking door Hens Zimmerman. We kregen dramaturgisch advies van John Appel. De acteurs in deze aflevering waren Boy Ooteman en Sander de Heer. En de muziek die je hoort is gemaakt door Tornado Beat! Met dank aan Harry Lensink en alle meeluisteraars.

over de makers:

Hansje van de Beek is onderzoeksjournalist voor de VPRO en HUMAN. Ze werkt voor het televisieprogramma Medialogica en eerder voor het radioprogramma Argos.

Michelle Salomons is onderzoeksjournalist. Ze werkt voor het onderzoeksplatform Investico en werkte eerder als researcher voor verschillende VPRO-programma’s, waaronder de podcast Trees.

Vanaf 17 september is de hele serie te beluisteren in je favoriete podcast-app.

Deze podcast is mogelijk gemaakt door Fonds Bijzondere Journalistiek Projecten