DOCS
NTRVPRO

#18 - Bierblikjes in de wasmand

  1. Podcastschevron right
  2. DOCSchevron right
  3. #18 - Bierblikjes in de wasmand

wo 5 mei 2021

Ruim een jaar geleden zaten we, van de ene op de andere dag, ineens allemaal binnen. In lock-down. Sommige mensen vonden dat vervelend, sommige mensen vonden het wel rustig, de meeste mensen vonden het een beetje saai.  

Programmamaker Leonie van Noort moest meteen denken aan jongeren die het thuis niet fijn hebben omdat hun vader of moeder verslaafd is aan drank. Ze weet uit eigen ervaring hoe beklemmend het kan zijn om onder die omstandigheden samen thuis te zijn. Ze vroeg zich af hoe het deze jongeren vergaat en ze zocht ze op. 

Een documentaire van Leonie van Noort

Techniek Alfred Koster

Eindredactie Ottoline Rijks

DOCS is de documentaire podcast van de publieke omroep onder eindredactie van NTR en VPRO. Presentatie: Misha Melita. Meer informatie: 2docs.nl/docs. Vragen of reacties kun je sturen naar: docs@ntr.nl 

Meer informatie over de groepen voor jongeren van het Trimbos instituut vind je hier: https://www.trimbos.nl/kennis/kopp-kvo/voor-ouders-naasten-en-kopp-kinderen/voor-kopp-kinderen.

Leonie van Noort maakte eerder een indrukwekkende documentaire over euthanasie 'Misschien gebeurt er morgen wel iets natuurlijks', die is hier te beluisteren: https://www.nporadio1.nl/podcasts/radiodoc/9700-uitzending-van-21-mei-2017