Podcast

De Verhoorkamer

  1. Podcastschevron right
  2. De Verhoorkamer

Stel je voor: je wordt aangehouden voor een moord die je niet hebt gepleegd. Denk je dat je dan ooit in staat zou zijn om tóch schuld te bekennen? 

Lot Buis is onderzoeksjournalist voor de KRO-NCRV en zij heeft samen met een team onderzoeksjournalisten aan de documentaireserie over de Warnsveldse Pompmoord gewerkt. Een moordzaak waarbij de verdachten mogelijk een valse bekentenis hebben afgelegd. 

In De Verhoorkamer neemt Lot Buis je mee in het proces van een valse bekentenis afleggen. Want, wie doet dat nou? Een moord toegeven die je niet hebt gepleegd? En… zou dit jou ook kunnen overkomen? 

Credits: 

Dramaturg, script en montage: Rosa van Toledo
Redactie en research: Lot Buis
Muziek: Bram Kniest
Mixage: Jan Pieter Geersing van Audiochef
Eindredactie: Myrthe Klaus en Geesje Oostland
Productie: Tharisia Koorndijk
Tegelontwerp: Wineke Remmerswaal en Ilse Frits
Marketing KRO-NCRV: Lisa Fluttert
Met dank aan: André Nelis, Hester van Yperen, Joost van Wijk en Marcel Ermers

Stel je voor: je wordt aangehouden voor een moord die je niet hebt gepleegd. Denk je dat je dan ooit in staat zou zijn om tóch schuld te bek ...

Zijn er meer mensen die een moord bekennen die ze niet hebben gedaan? En gebeurt dat vandaag de dag nog steeds?  Dit is een productie van ...

Hoe leidt de Politieacademie rechercheurs op tot verhoorders? En hoe denken zij over de relatie tussen slecht verhoren en een valse bekentenis? 

Welke verhoortechnieken worden er toegepast tijdens een verhoor? En wat doen die technieken met iemands hoofd?

In hoeverre letten rechters op valse bekentenissen? En wat weten zij van wat er in de verhoorkamer gebeurt?

Hoe ziet de toekomst van de Nederlandse verhoorkamer eruit? En wat vindt de politie eigenlijk van alles wat er in deze podcast is besproken?

Margretha van de Laar is zangeres, fitnessgoeroe én eigenaar van het grootste en meest beruchte escortbureau van Nederland. Met haar miljoen ...