De Toekomst is Grijs
MAX

#1 - Proloog: Grijs, Grijzer, Grijst

  1. Podcastschevron right
  2. De Toekomst is Grijschevron right
  3. #1 - Proloog: Grijs, Grijzer, Grijst

ma 27 november 2023

Wat zijn de effecten van vergrijzing? In de podcastserie De Toekomst is Grijs van Omroep MAX onderzoeken Astrid Cornelisse en Elles de Bruin hoe Nederland er in 2040 uitziet; het moment waarop de vergrijzing z’n hoogtepunt zal bereiken.

Maar wat is vergrijzing eigenlijk? En hoe onderzoek je de toekomst? In deze proloog geven vooraanstaande sprekers uit de podcast voldoende bagage voor de komende afleveringen.

In het crossmediale project De Toekomst is Grijs onderzoekt MAX de effecten van een veranderende bevolkingssamenstelling. Hoe ziet ons land er in 2040 uit als we nu niets doen? In diverse programma’s brengt MAX, samen met het publiek, initiatieven in kaart. De omroep spreekt met experts die zich druk maken over de almaar toenemende vergrijzing en gaat op zoek naar oplossingen in een debat. Dat doet MAX met oud en jong, want vergrijzing is iets waar iedereen mee te maken heeft. Na de podcast volgt vanaf februari 2024 een tv-serie en een debat, die beide te zien zijn op NPO 2. Gedurende de gehele periode kan het publiek meedenken door ideeën en oplossingen in te dienen op de website.

ğŸŽ§      Actuele podcasts van MAX

ℹ️          Meer info over podcasts

🔗      De Toekomst is Grijs | NPO RADIO 1

📧    Reageren? Mail naar podcast@omroepmax.nl

📷      Volg Omroep MAX op Instagram