appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

De stemming van Vullings en van Weezel

Joost Vullings en Max van Weezel, de politieke dieren van NOS Met het Oog op Morgen, nemen je mee in de Haagse wandelgangen voor de scherpste analyses, de persoon van de week en het laatste woord.

Wegens het overlijden van Max van Weezel, verschijnen geen nieuwe afleveringen van deze podcast.

Podcast afleveringen

De Stemming #61 'FvD zou moeten wachten met besturen'

vrijdag 22 maart 2019, 14:20 uur

Dit is voorlopig de laatste Stemming van Vullings en Van Weezel. Max van Weezel is ziek en moet de komende tijd behandeld worden. Aan het einde van de podcast komen Joost en Max hierop terug. Verder bespreken ze de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen en de gevolgen daarvan en wordt een oude bekende gekozen tot Persoon van de Week.

De Stemming #60 'Nog veel onduidelijk over CO2-taks'

vrijdag 15 maart 2019, 16:33 uur

Met nog maar een paar dagen te gaan tot de Provinciale Statenverkiezingen, hebben Max en Joost een hoop te bespreken. Uiteraard komt de CO2-heffing aan bod en verder nemen ze diverse politieke debatten onder de loep. 'Klaas de Klusjesman' is de persoon van de week en ze staan nog even stil bij de motie die ook werd ondertekend door de Kamervoorzitter.

De Stemming #59: 'Het geloof in het kabinet is weg'

vrijdag 22 februari 2019, 12:33 uur

In deze aflevering bespreken Max en Joost de rel die deze week ontstond rond de energierekening: Joost ging op onderzoek uit. Ook komen de ambities van GroenLinks aan bod. Eén van de ministers is gekozen tot Persoon van de Week vanwege uitspraken die ophef veroorzaakten, en... wordt De Stemming van Vullings en Van Weezel straks De Stemming van Öztürk en Van Weezel?

De Stemming #58: 'Standpunt ChristenUnie over kerntaak F35 nog onduidelijk'

vrijdag 8 februari 2019, 13:55 uur

In deze aflevering: De kernwapendiscussie is terug van weggeweest. De Adviesraad Internationale Vraagstukken adviseert om de nieuwe F35-straaljager ook een "kerntaak" te geven. Hij moet met kernwapens kunnen worden uitgerust. Opnieuw een onderwerp waarover in de coalitie meningsverschillen bestaan. Max en Joost analyseren de standpunten. Van het CDA, D66 en de VVD is duidelijk hoe ze erin staan, maar de vraag is hoe de ChristenUnie zich gaat opstellen in deze discussie. Ook het Klimaatdebat komt voorbij, want dat was deze week verrassend inhoudelijk. En moeten we vrezen voor knokpartijen in de Tweede Kamer? Bij het debat over bijstandsfraude leek het bijna zover te komen. Max en Joost duikelen een paar beruchte robbertjes op uit de rijke parlementaire geschiedenis. En ze verkozen een politieke pokeraar tot persoon van de week.

De Stemming #57: 'Kilometerheffing zet belastingstelsel op zijn kop'

vrijdag 1 februari 2019, 13:12 uur

In deze aflevering bespreken Max en Joost de tegenstand bij de 'vroempartij' VVD tegen de kilometerheffing. Invoering vereist een enorme omvorming van het belastingstelsel. Schreinendheid, het woord kwam veel voorbij in het debat over het Kinderpardon. Het woord is bedacht in Den Haag. Is de kwestie eigenlijk nu echt opgelost? Ook bespreken Max en Joost de effectieve campagne van Defense for Children. Politici ervaren ze als emotionele chantage, maar zullen dat nooit hardop zeggen.

De Stemming #56: "De coalitie komt hier niet uit zonder gezichtsverlies'

vrijdag 25 januari 2019, 13:20 uur

De coalitiepartijen liggen voortdurend met elkaar overhoop. Na klimaatbeleid en de "wietproef" is er nu een patstelling over het kinderpardon. De ChristenUnie heeft de andere partijen vastgezet. Max en Joost denken mee over een oplossing. En duiken in de geschiedenis van vechtkabinetten. Max heeft een heuse top 3 samengesteld. Henk Bleker is gekroond tot Persoon van de Week nu hij adviseur is geworden van Thiery Baudet van Forum voor Democratie. En een ongemakkelijk moment in de Tweede Kamer. Moet Baudet zich iets beter verdiepen in zijn collega's voordat hij met ze in debat gaat?

De Stemming #55: 'Met deze coalitie heb je geen oppositie meer nodig'

vrijdag 18 januari 2019, 13:29 uur

Rode draad in deze aflevering van de Stemming is de onenigheid binnen de coalitie over tal van onderwerpen. Dat was deze week natuurlijk heel duidelijk bij de confrontatie tussen vooral VVD en D66 over het klimaatakkoord. Maar ook bij het wietdebat was het debat binnen de coalitie interessanter dan wat de oppositie te zeggen had. Dat heeft natuurlijk te maken met de komende verkiezingen. Maar is er meer aan de hand? Luister naar de analyse van Max en Joost.

De Stemming #54: Huilende politici, boze burgers en muziek van Kamerleden

maandag 31 december 2018, 16:15 uur

Aan het einde van 2018 blikken Max van Weezel en Joost Vullings terug op het politieke jaar. De heren bespreken hun persoonlijke en Haagse hoogte- en dieptepunten.

De Stemming #53: 'Klimaatmaatregelen voor industrie onvoldoende'

vrijdag 21 december 2018, 18:45 uur

De kans is groot dat er een derde onderhandelingsronde nodig is om ook de industrie de klimaatdoelen te laten halen. Joost Vullings heeft van diverse deskundigen gehoord dat de kans groot is dat de de rekenaars gehakt gaan maken van het industriegedeelte in het Klimaatakkoord. Voorzitter Ed Nijpels van het Klimaatberaad Verder in De Stemming: Verder aandacht voor Airport Lelystad, een nieuw hoofdpijndossier. Er wordt in Den Haag gemopperd op minister Van Nieuwenhuizen. Verder duiken Max en Joost in het groene verleden van Ed Nijpels, de huidige voorzitter van het Klimaatberaad. Al in de jaren 80 liep hij als VVD'er voorop met vooruitstrevende milieuplannen. Hij ging daar naar de zin van veel partijgenoten veel te ver in. Nijpels' optreden leidde tot de val van Kabinet-Lubbers II.

De Stemming #52 'Laatste loodjes voor het klimaatakkoord'

vrijdag 14 december 2018, 13:34 uur

In deze laatste reguliere 'Stemming' van dit jaar bespreken Max en Joost het rapport van de staatscommissie onder leiding van Johan Remkes. Komt de commissie met goede aanbevelingen? Volgende week zou er overeenstemming moeten komen over de maatregelen in het klimaatakkoord. Maar vooralsnog is de overeenstemming ver te zoeken. Ook kiezen Max en Joost hun politicus van het jaar.

De Stemming #51: 'Politici voorzichtig met 'gele hesjes'

vrijdag 7 december 2018, 13:37 uur

In deze editie zien Max en Joost aarzelende politici als het gaat over de protestbeweging in gele hesjes die in navolging van Frankrijk nu ook in Nederland opkomt. Ze tonen begrip maar lijken zich er ook niet al te nadrukkelijk mee te willen associëren. Hoe zit dat? Verder: Dit kabinet kreeg al 13 moties van wantrouwen voor de kiezen. Meer dan in de jaren 80 en 90 bij elkaar. Max en Joost zijn kritisch op deze ontwikkeling. En ze pluizen de Top 150 door met de muziekvoorkeuren van de Tweede Kamerleden. Dat valt niet mee! Ook nog aandacht voor opvallend taalgebruik bij ChristenUnie-politici.

De Stemming #50: 'Baudet boekt eerste politieke succes met Marrakech'

vrijdag 30 november 2018, 13:08 uur

Jaren werd achter de schermen door ambtenaren gewerkt aan het pact van Marrakech. Pas nu is het in Nederland op de politieke agenda gekomen, door internationale druk maar zeker ook door een campagne van Forum voor Democratie. Het is Thierry Baudets eerste parlementaire succes sinds zijn toetreding tot de Tweede Kamer. Verder voorspellen Max en Joost dat we in de Eerste Kamer meer politiek theater kunnen verwachten met de komst van zwaargewichten zoals Annemarie Jorritsma, Paul Rosenmöller en Mei Li Vos. De Telegraaf stelde de dubbele moraal van de Haagse politici ter discussie vanwege het preventieakkoord. Een artikel om van te smullen, vonden Max en Joost. En het geruzie in de partij 50 Plus wordt nader verklaard.

De Stemming #49: 'De VVD en haar profileringsdrang'

vrijdag 23 november 2018, 00:00 uur

De VVD is zich flink aan het profileren ten opzichte van de andere coalitiepartijen, is de conclusie van Joost en Max van Weezel in deze nieuwe Stemming. Ze bespreken de proefballonnetjes van de VVD'ers Azmani, Aartsen en Dijkhoff. Ook bespreken Joost en Max het pact van Marrakesh en is de Persoon van de Week een oude bekende.

De Stemming #48 'Rare strategie van D66'

vrijdag 16 november 2018, 00:00 uur

In deze editie van De stemming van Vullings en Van Weezel vragen Joost en Max zich af of D66 een goede strategie heeft gekozen om de gekozen burgemeester in Nederland ingevoerd te krijgen. Max bleef wakker uit solidariteit met zijn collega's die de hele nacht voor de deur postten van het ministerie van sociale zaken waar werd onderhandeld over een pensioenakkoord. Hoe lang kan premier Rutte de internatiole roep om zijn komst naar Brussel nog weerstaan? En Max verbaasde zich over alarmerende waarschuwingen van ChristenUnie-leidet Gert-Jan Segers voor een nieuw multicultureel drama met de komst van duizenden Oost-Europeanen naar Nederland.

De Stemming #47: Hoe zijn de verhoudingen binnen de coalitie?

vrijdag 9 november 2018, 00:00 uur

In deze aflevering bespreken Max en Joost de invloed van televisiemakers op het politieke debat. Ook blikken ze terug op de harde woorden van CDA-leider Buma over VVD-minister Bruins. Zet dat de verhoudingen in de coalitie op scherp? Ook kiezen Max en Joost weer een persoon van de week.

De Stemming #46: 'Heeft de kamer boter op het hoofd?'

vrijdag 2 november 2018, 00:00 uur

In deze aflevering speciale aandacht voor het machtige maandagse "coalitie-overleg" waar steeds meer kritiek op komt. Minister Bruno Bruins werd deze week weggezet als een koelkast, hij kreeg veel over zich heen. Doet ie het echt zo slecht, vragen Max en Joost zich af. Of heeft de Tweede Kamer boter op het hoofd? Angela Merkel wordt in het zonnetje gezet. Wat betekent haar aangekondigde vertrek voor Mark Rutte? Joost heeft een "theorietje".

De Stemming #45: "Zomer- of wintertijd is politiek tijdbommetje"

vrijdag 19 oktober 2018, 00:00 uur

Politieke analisten verdenken voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie ervan dat hij de lidstaten bewust heeft opgezadeld met een politiek lastige kwestie. De commissie heeft besloten dat de wisseling van zomer- met wintertijd wordt afgeschaft, maar laat het aan de lidstaten zelf te kiezen voor zomertijd óf wintertijd. Dat leidt tot verwarring in de coalitie. Expats in Nederland voerden een geslaagde campagne voor behoud van hun belastingvoordeel. Wat maakte deze lobby een succes? Opnieuw liep premier Mark Rutte politieke krassen op, maar slaagt hij er wederom in om deze weg te poetsen? Vullings en Van Weezel zijn het er niet over eens. En aandacht voor het einde van de rookruimte in perscentrum Nieuwspoort op het Binnenhof. Die werd ooit feestelijk geopend door toenmalig minister van Volksgezondheid Ab Klink, maar staatssecretaris Paul Blokhuis wil van de rookhokken af.

De Stemming #44: Is Rob Jetten de leider die D66 nodig heeft?

vrijdag 12 oktober 2018, 00:00 uur

Deze week werd duidelijk dat de bereidheid van de linkse oppositie om samen te werken met de coalitie met de dag afneemt. De discussie over het wel of niet afschaffen van de dividendbelasting verplaatste zich deze week naar de vraag: wat gaan we met het vrijgekomen geld doen? GroenLinks, SP en PvdA weten het wel: het moet naar het onderwijs, de zorg, de politie en de brandweer. Maar dat gaat niet gebeuren, zegt Joost. Verder bespreken Max en Joost in deze podcast de nieuwe fractieleider van D66, Rob Jetten. De 31-jarige politicus nam deze week het stokje over van Alexander Pechtold.Is hij de leider die D66 nodig heeft? En wordt Frans Timmermans de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie? De mannen doen een voorspelling.

De Stemming #43: Wie staat op tegen Rutte?

vrijdag 5 oktober 2018, 00:00 uur

Nu Unilever de verhuizing van het hoofdkantoor naar Nederland afblaast, is de kans groot dat de ChristenUnie en D66 in de coalitie in opstand komen tegen de afschaffing van de dividendbelasting. Wie in de ministerraad durft op te staan tegen Rutte? En als de afschaffing van de baan is, waarom zal dat geld dan toch niet worden besteed aan bijvoorbeeld armoedebestrijding? Verder neemt Max het deze week op voor minister Sigrid Kaag, die veel kritiek kreeg op haar Abel Herzberglezing, heeft Joost zo zijn eigen redenen om te betreuren dat oud-Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen van de overstap maakt naar GroenLinks en tot slot de vraag: Treedt Thierry Baudet nu werkelijk toe tot het “partijkartel”?

De stemming #42: "Chaos in de coalitie"

vrijdag 28 september 2018, 00:00 uur

Max verbaast zich over "de plotselinge implosie van deze coalitie" die zich de laatste weken lijkt voor te doen. Over tal van onderwerpen vliegen de coalitiepartijen elkaar in de haren. We zetten ze op een rij. Joost volgde de hoorzitting over de steun aan Syrische verzetsgroepen die ter discussie staat. Hij blikt ook vooruit op het debat dat de Tweede Kamer volgende hierover houdt. Max buigt zich over een aloud probleem dat weer opspeelt, de dubbele petten van leden van de Eerste Kamer. Hoe los je dat nou op? En demograaf Jan Latten en publicist Paul Scheffer delen de titel Persoon van de Week, een beloning voor hun succesvolle lobby voor het vraagstuk van de bevolkingsgroei, dat ze afzonderlijk van elkaar voerden. Het staat op de Haagse agenda. Tot slot een opvallend moment deze week. Kamervoorzitter Khadija Arib reageert oprecht verbaasd als voorman Thierry Baudet aanwezig is bij de regeling van werkzaamheden.

De Stemming #41: 'Oppositie gaat boos en verdrietig naar huis'

vrijdag 21 september 2018, 00:00 uur

In deze aflevering van De stemming van Vullings en Van Weezel, de politieke podcast van het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen, gaat het natuurlijk over Prinsjesdag en de Algemene Politieke Beschouwingen. De oppositie miste de 'uitgestoken hand' van het kabinet. Wie was het sterkst aan de rechterzijde van de oppositie? En wie stond op als onbetwiste leider van de linkse oppositie? Max en Joost vellen een oordeel. En: waarom zoekt premier Rutte opzichtig toenadering tot Lodewijk Asscher?

De Stemming #40: Wie lekte de koopkrachtcijfers?

vrijdag 14 september 2018, 00:00 uur

Het was opnieuw een roerige week in Den Haag. Veel vragen blijven open staan na het besluit van staatssecretaris Harbers dat Lili en Howick toch mogen blijven. Hoe opereerden de verschillende partijen in deze gevoelige kwestie en waarom? Verder bespreken Joost en Max de gelekte koopkrachtcijfers voor Prinsjesdag. In welke hoek moeten we de 'lekker' zoeken? Max en Joost raken verzeild in een debat met elkaar over de vraag wanneer amoureuze affaires van politici nieuwswaardig zijn. Ze worden het niet eens. En een ode aan de scheidend voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol.

De Stemming #39: 'Never a dull moment in Den Haag'

vrijdag 31 augustus 2018, 00:00 uur

De Tweede Kamer is nog niet eens terug van reces, toch was het een week waarin er erg veel gebeurde in Den Haag. Het is dus maar goed dat de politieke dieren Joost Vullings en Max van Weezel er na een zomerstop weer zijn met een nieuwe De Stemming van Vullings en Van Weezel, de politieke podcast van NOS Met het Oog op Morgen. VVD-Kamerlid Han ten Broeke stapte onverwacht op nadat uit was gekomen dat hij jaren geleden een 'kortstondige seksuele relatie' had met een jongere fractiemedewerkster. Ook was het de week waarin Geert Wilders besloot zijn cartoonwedstrijd af te blazen, omdat de veiligheid van mensen in gevaar was. En dan is er nog steeds de kwestie van de dividendbelasting, waar het ook deze week weer veelvuldig over ging op het Binnenhof.

De Stemming #38: Max en Joost over oppositie en barbecue

vrijdag 6 juli 2018, 00:00 uur

De laatste aflevering van dit politieke seizoen. Max en Joost beoordelen de kracht van de oppositie en ja, over de traditionele parlementaire barbecue viel ook wat te zeggen.

De Stemming #37: Max en Joost zijn er weer!

vrijdag 22 juni 2018, 00:00 uur

Hoe zorg je ervoor dat je het kabinet steunt, maar tegelijkertijd niet je eigen kleur verliest? Max van Weezel ziet een groot verschil met het vorige kabinet. "Er was toen een soort kalverliefde tussen toenmalig PvdA-leider Samsom en Mark Rutte." Aangezien de PvdA later werd afgestraft bij de verkiezingen proberen de fractievoorzitters van de partijen van kabinet Rutte III nu een andere aanpak: die van Frits Bolkestein. Hij leidde in de jaren 90 de VVD-fractie in de Tweede Kamer tijdens de twee Paarse kabinetten. Ook komt in De Stemming een oude bekende voorbij: Halbe Zijlstra. Aan het begin van het parlementaire jaar door Vullings en Van Weezel nog geprezen als één van de talenten van kabinet Rutte III. Hoe zit het met de eventuele benoeming van Zijlstra bij de Wereldbank in Washington?

De Stemming #36: Het referendum bleek groot succes

donderdag 29 maart 2018, 00:00 uur

Joost Vullings en Max van Weezel, de politieke dieren van NOS Met het Oog op Morgen, nemen je om de week mee in de Haagse wandelgangen voor de scherpste analyses, de persoon van de week en het laatste woord.

De Stemming #35

vrijdag 23 maart 2018, 00:00 uur

Joost Vullings en Max van Weezel, de politieke dieren van NOS Met het Oog op Morgen, nemen je om de week mee in de Haagse wandelgangen voor de scherpste analyses, de persoon van de week en het laatste woord.

De Stemming #34

vrijdag 16 maart 2018, 00:00 uur

Joost Vullings en Max van Weezel, de politieke dieren van NOS Met het Oog op Morgen, nemen je om de week mee in de Haagse wandelgangen voor de scherpste analyses, de persoon van de week en het laatste woord.

De Stemming #33: Rutte en Klaver winnaars debat

vrijdag 9 maart 2018, 00:00 uur

Mark Rutte en Jesse Klaver zijn de winnaars van het verkiezingsdebat op NPO Radio 1, Dat is het oordeel van Max van Weezel en Joost Vullings in de nieuwe aflevering van De Stemming van Vullings en Van Weezel, de politieke podcast van NOS Met Het Oog op Morgen. "Zij waren de sterren van dit debat", zegt Van Weezel. "Ze bedienden allebei hun achterban door zich tegen elkaar af te zetten."

De Stemming #32: Wordt D66 afgestraft vanwege de afschaffing van het referendum?

vrijdag 23 februari 2018, 00:00 uur

Het was de week waarin het raadgevend referendum, één van de kroonjuwelen van D66 werd afgeschaft. In de nieuwste aflevering van De Stemming van Vullings en Van Weezel, de politieke podcast van NOS Met Het Oog op Morgen, bespreken Joost Vullings en Max van Weezel de gevolgen hiervan voor D66.

De Stemming #31: 'Integriteitsonderzoek bij VVD is risico voor stabiliteit van coalitie'

vrijdag 16 februari 2018, 00:00 uur

Het integriteitsonderzoek door de VVD naar het Tweede Kamerlid Wybren van Haga vormt een risico voor de coalitie. De krappe meerderheid van 76 zetels in de Tweede Kamer laat de VVD heel weinig ruimte te manoeuvreren. "Als je Van Haga vraagt op te stappen, dan is het maar de vraag of hij het doet..."

De Stemming #30: 'D66 gebruikt Forum als trampoline voor gemeenteraadsverkiezingen'

vrijdag 9 februari 2018, 00:00 uur

De aanvallen van D66 op het Forum voor Democratie van Thierry Baudet zijn een riskante campagnestrategie voor de gemeenteraadsverkiezingen. Bij een tweestrijd profiteren meestal beide partijen. Joost Vullings en Max van Weezel, de politieke dieren van NOS Met het Oog op Morgen, gaan in op de strategie van D66, die zich al eerder heeft uitbetaald. En ze worstelen, net als veel partijen, met het fenomeen Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie.

De Stemming #29: 'D66 zag kritiek PvdA op donorwet niet aankomen'

vrijdag 2 februari 2018, 00:00 uur

Zijn de garanties die Tweede Kamerlid Pia Dijkstra van D66 geeft in haar brief aan de Eerste Kamer voldoende om volgende week een meerderheid te vinden voor haar wetsvoorstel voor orgaandonatie? "Dat is nu de grote vraag"

De Stemming #28: "SP wil PVV-stemmer terughalen"

vrijdag 26 januari 2018, 00:00 uur

Joost Vullings en Max van Weezel, de politieke dieren van NOS Met het Oog op Morgen, nemen je om de week mee in de Haagse wandelgangen voor de scherpste analyses. Deze week over de koers van de SP onder de nieuwe fractieleider Lilian Marijnissen.

De Stemming #27: Ergernis in coalitie over ChristenUnie

vrijdag 19 januari 2018, 00:00 uur

Het rommelt in het kersverse kabinet. Er is grote ergernis ontstaan over de opstelling van de ChristenUnie in de kwestie rond Lelystad Airport. Volgens Max van Weezel laat de kwestie goed zien hoe deze coalitie gaat opereren. Hij denkt dat de ChristenUnie heeft geleerd van de fouten die de PvdA maakte tijdens de regeerperiode met de VVD. CU-Kamerlid Eppo Bruins is dan ook iemand om goed in de gaten te houden.

De Stemming #26: de "logische" leiderschapswissel bij de SP

vrijdag 15 december 2017, 00:00 uur

Joost Vullings en Max van Weezel, de politieke dieren van NOS Met het Oog op Morgen, nemen je om de week mee in de Haagse wandelgangen voor de scherpste analyses, de persoon van de week en het laatste woord.

De Stemming #25: D66 heeft niet goed opgelet tijdens formatie

vrijdag 1 december 2017, 00:00 uur

n de nieuwe aflevering van de politieke podcast van NOS Met Het Oog Op Morgen, De Stemming van Vullings en Van Weezel, wordt gereconstrueerd hoe minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken meteen met een tekort van 200 miljoen op haar begroting werd opgezadeld. Verder bespreken de heren de reünie van Balkenende-IV, Thierry Baudet en de wittebroodsweken van Ferdinand Grapperhaus

De Stemming #24: Lof voor Zijlstra, Ollongrens nepnieuws en de val van Omtzigt

vrijdag 17 november 2017, 00:00 uur

In de nieuwe politieke podcast van NOS Met Het Oog Op Morgen, De Stemming van Vullings en Van Weezel, worden de optredens van drie hoofdrolspelers van deze week onder de loep genomen: Halbe Zijlstra, de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken, Kajsa Ollongren, zijn collega van Binnenlandse Zaken en CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt.

De Stemming #23: Treintjes in de oppositie, 'Asscheren' en Roemer steeds te laat

vrijdag 3 november 2017, 00:00 uur

In de nieuwe aflevering van De Stemming van Vullings en Van Weezel, de podcast van NOS Met Het Oog Op Morgen, evalueren Joost Vullings en Max van Weezel de aangekondigde samenwerking door de linkse partijen. Kwam daar bij de debatten over de regeringsverklaring al iets van terecht?

De Stemming #22

vrijdag 27 oktober 2017, 00:00 uur

Max van Weezel en Joost Vullings geven een inkijkje in de Haagse mores.

De Stemming #21

vrijdag 13 oktober 2017, 00:00 uur

Twee politieke dieren van NOS Met het Oog op Morgen geven elke week een exclusief inkijkje in de formatie. Met Joost Vullings en Max van Weezel.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1