De Stemming van Vullings en Van der Wulp
AVROTROSNOS

#184 - Hangende boksers, richtgetallen en hét 'epifane moment' (S07)

  1. Podcastschevron right
  2. De Stemming van ...chevron right
  3. #184 - Hangende boksers, richtgetallen en hét 'epifane moment' (S07)

vr 3 november 2023

De laatste reguliere podcast voor de verkiezingen, want vanaf morgenochtend is er elke ochtend een nieuwe update van De Stemming te beluisteren, met het allerlaatste campagnenieuws. 

De gladiatoren betreden 1-voor-1 de ring: de meeste lijsttrekkers hebben we al in debatten -in welke vorm dan ook- in actie gezien. Deze week wisten Omtzigt en Timmermans veel aandacht te trekken.  Onder andere in een zelf georganiseerd debat. Hoe gaat het met die twee? 

En ook al is de Kamer net met verkiezingsreces om campagne te voeren, ze hadden dat reces al bijna weer onderbroken om te debatteren over de VN-resolutie die oproept tot een humanitair staakt-het-vuren in Gaza. Nederland onthield zich van stemming. Hoe bijzonder is dat?

En in de Wandelgangen aandacht voor een opmerkelijk interview met Mark Rutte, hij vindt dat hij te lang is doorgegaan als premier. En hij wil inmiddels toch best wel graag een internationale politieke topbaan… als het allemaal zijn kant opkomt tenminste. Oud-collega Ron Fresen interviewde Rutte op Den Haag FM, Xander en Joost spraken hem over hoe dit interview tot stand kwam.