De Stemming van Vullings en Van der Wulp
AVROTROSNOS

#177 - Een machtsstrijd, bijzondere partijen en de-ontsplinteren (S07)

  1. Podcastschevron right
  2. De Stemming van ...chevron right
  3. #177 - Een machtsstrijd, bijzondere partijen en de-ontsplinteren (S07)

vr 15 september 2023

Vorige week hadden Joost en Xander het nog over het gestage succes van de Partij voor de Dieren, die voor journalisten vaak een gesloten bolwerk is. Deze week gingen er hier en daar wat luikjes open en bleek er een ware machtsstrijd achter schuil te gaan. Is de rust nu weer teruggekeerd? 

Het was ook vorige week dat de heren dachten tijd over te houden om de parlementaire enquête Fraudebeleid en Dienstverlening te kunnen volgen én te kunnen duiden in de podcast. Opnieuw blijkt er ook deze week weer genoeg ander nieuws te zijn. Toch staan ze er even bij stil. 

Waar de wisseling van de macht bij de Partij voor de Dieren voor onrust zorgt, gaat dat bij een andere partij tot nu toe soepeler. In de wandelgangen gaan de heren op bezoek bij Tunahan Kuzu, mede-grondlegger van DENK. Hij vertrekt na de komende verkiezingen, wat gaat hij dan doen? 

Tot slot worden nog wat verkiezingsprogramma's doorgenomen die deze week gepresenteerd werden. In hoeverre komen de ideeën van partijen overeen? Nu te beluisteren in een nieuwe aflevering van De Stemming van Vullings en Van der Wulp!