De Stemming van Vullings en Van der Wulp

#142 - Reflectie, pumps en politieke marskramers (S06)

AVROTROSNOS
  1. Podcastschevron right
  2. De Stemming van ...chevron right
  3. #142 - Reflectie, pumps en politieke marskramers (S06)

vr 18 november 2022

Het was een relatief rustige week in Den Haag, met de top van het kabinet en andere bewindsleden in het buitenland. FvD-lid Gideon van Meijeren probeerde de grenzen wel weer op te rekken met een interview waar ook in de Kamer reactie op kwam. 

De ambtelijke top van de Tweede Kamer legde vorige week haar taken neer. Ondanks het feit dat er flinke kritiek is op het functioneren van Kamervoorzitter Vera Bergkamp, kon zij deze week toch aanblijven. Joost en Xander zagen hoe de situatie door toch wel geschrokken Kamerleden gedepolitiseerd werd. 

In de Wandelgangen een boekpresentatie die een inkijkje gaf in wat er gebeurde tijdens de extra ministerraad die gehouden werd na de moord op Pim Fortuyn. Joost en Xander spreken verschillende leden van het toenmalige kabinet, wie herinnert zich nog wat er werd gezegd?

November is congresmaand, zo ook voor de Boer Burger Beweging van Caroline van der Plas. Zij doen in alle provincies mee tijdens de Statenverkiezingen volgend jaar, en kwamen samen om de kandidaten te leren kennen. Joost zag veel 'politieke marskramers'. Wat hij daarmee bedoelt? Luister voor het antwoord naar de nieuwe aflevering van De Stemming