De Stemming van Vullings en Van der Wulp

#140 - Grote problemen, een babbelaar en de minst bekende minster (S06)

AVROTROSNOS
  1. Podcastschevron right
  2. De Stemming van ...chevron right
  3. #140 - Grote problemen, een babbelaar en de minst bekende minster (S06)

vr 4 november 2022

Het herfstreces is voorbij, maar de problemen van het kabinet nog zeker niet. Xander zag dat de coalitie een moeizame week had op de twee grote onderwerpen van dit najaar; het stikstofprobleem en de asielwet. Over de problemen is men het eens, maar hoe komen ze er nu samen uit? 

De nieuwe minister 'zeg maar Piet' Adema had deze week zijn eerste relletje te pakken, al vond hij zelf dat het allemaal wel meeviel. Joost en Xander vragen zich af of hij wel genoeg contact heeft met zijn collega Christine van der Wal, of dat ze misschien beter samen op pad kunnen? 

In de wandelgangen gaan Joost en Xander op zoek naar de volgens hun minst bekende minister. Wie is dat en vindt deze bewindspersoon het erg dat hij of zij (nog) niet zo in de schijnwerpers staat? 

En hoewel Joost een vliegende start van het seizoen had, is Xander hem toch weer voorbij gestreefd in de voorspellingen. Maar Joost laat hem niet zomaar passeren. Hij heeft deze week een opname toegestuurd gekregen, gaat die nog verschil maken?

Ook de problemen binnen de PvdA en het pensioendebat komen nog voorbij, beluister het allemaal in de nieuwe aflevering van podcast De Stemming!