De Stemming van Vullings en Van der Wulp

#122 - Drie sigaren, een definitiediscussie en het f-woord (S05)

AVROTROSNOS
  1. Podcastschevron right
  2. De Stemming van ...chevron right
  3. #122 - Drie sigaren, een definitiediscussie en het f-woord (S05)

wo 25 mei 2022

Het is vanwege Hemelvaartsdag een korte politieke week, maar ook dan hebben Joost en Xander genoeg te bespreken voor een nieuwe aflevering van podcast De Stemming. Want hoe is de voorjaarsnota van afgelopen week geland? En wat stond er in? Joost heeft naar eigen zeggen 'lekker zitten nerden' en ontdekte een paar sigaren uit eigen doos.

Xander volgde de ministerraad waarin gesproken werd over racisme en institutioneel racisme. Wat is het verschil tussen die twee? Staatssecretaris Van Rij had zich er flink in verdiept. Toevallig kwamen de heren Van Rij ook tegen in de Wandelgangen, toen ze op zoek gingen naar nieuwe bewindspersonen. Daar wilden ze wel eens van weten hoe zij het wantrouwen in de Kamer ervoeren, waar premier Rutte het vorige week in het sms-debat over had. 

Ook wordt teruggeblikt op de eerste fysieke bijeenkomst over de samenwerking tussen GroenLinks en PvdA. Hoe was de sfeer en hoe staan de leden tegenover zo'n fusie? En tot slot wordt er voorspeld. Dit keer geen politieke voorspelling, maar een uitstapje naar de sport... Luisteren dus, in dit lange Hemelvaartsweekend!

Wil je De Stemming eens live meemaken? Kom dan op 26 juni naar het NPO Podcastevent in TivoliVredenburg Utrecht. Kaarten via podcastevent.npo.nl.