De Stemming van Vullings en Van der Wulp
AVROTROSNOS

#109 - Samen voorzichtig optimistisch (S05)

  1. Podcastschevron right
  2. De Stemming van ...chevron right
  3. #109 - Samen voorzichtig optimistisch (S05)

vr 11 februari 2022

Zoals altijd nemen Joost en Xander samen de politieke week door. Deze week zelfs nog iets meer samen dan anders. Geïnspireerd door de preek van een Leidse dominee kwamen ze nóg dichter tot elkaar.

Zo constateerden ze samen dat het kabinet voorzichtig optimistisch is over de coronasituatie in ons land. De omikronvariant zorgt ervoor dat minder mensen ernstig ziek worden, dus zijn er meer versoepelingen mogelijk. Ook maakte het kabinet deze week de visie voor de langere termijn bekend. Hoewel, zo lang is die termijn nu ook weer niet...

In de wandelgangen zoeken Joost en Xander samen SP-Kamerlid Michiel van Nispen op. Want hoewel een meerderheid van de Kamer voor het verbieden van de sinds vorig jaar toegestane gokreclames stemde, is dat nog niet gebeurd. Van Nispen vroeg een interpellatiedebat aan, wat is dat ook alweer?

Ook bespreken Joost en Xander samen de situatie rondom ex-PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk. Hij stapte deze week op vanwege ongepast gedrag. Partijleider Lilianne Ploumen profileert zich als voorvechter van vrouwenrechten en voert een naar eigen zeggen zero-tolerance beleid, hoe gaat zij met deze kwestie om? 

Luister naar De Stemming, alleen, of nog beter... Samen!