De Stemming van Vullings en Van der Wulp
AVROTROSNOS

#102 - Omzien voor de een, vooruitkijken voor de ander (S04)

  1. Podcastschevron right
  2. De Stemming van ...chevron right
  3. #102 - Omzien voor de een, vooruitkijken voor de ander (S04)

vr 17 december 2021

Eindelijk. Na de langste kabinetsformatie ooit, ligt daar het coalitieakkoord. 'Omzien naar elkaar en vooruitkijken naar de toekomst' is het motto van Rutte IV. Is dat een beetje te onthouden? En wat betekent het eigenlijk? Joost en Xander zien er in ieder geval duidelijk een stempel in; omzien is voor het CDA en de ChristenUnie, en D66 en VVD kijken vooruit naar de toekomst.

De komende weken zullen de nieuwe bewindspersonen bekend gemaakt worden, maar tijd voor kerstvakantie is er niet echt. Want nu de zorgen om corona door de omicron variant groot zijn, lijkt een nieuwe persconferentie met extra maatregelen om de hoek. Wordt dat dan het laatste kunstje van Hugo de Jonge als minister van Volksgezondheid? 

In de rubriek de Wandelgangen spreken Joost en Xander met oud-VVD-politicus Klaas Dijkhoff. Hij vertrok na de verkiezingen en kijkt inmiddels met meer afstand en minder kilo's naar zijn oud-collega's. Welk advies heeft hij voor hen? Beluister het in de nieuwe aflevering van de Stemming!