De Stemming van Vullings en Van der Wulp
AVROTROSNOS

#78 - Clusteren en klonteren in een Haagse burn-outfabriek (S03)

  1. Podcastschevron right
  2. De Stemming van ...chevron right
  3. #78 - Clusteren en klonteren in een Haagse burn-outfabriek (S03)

vr 28 mei 2021

Nu oud-minister Van ’t Wout overspannen thuis zit net als CDA-kamerlid Omtzigt, werd in de politiek ineens gesproken van burn-outfabriek Den Haag. Hoe stressvol is het politieke leven op het Binnenhof eigenlijk? Xander en Joost zien hoe politici het steeds drukker krijgen en geven daarom een paar nuttige tips om te ontstressen.

Het clusteren begon deze week en dat is volgens D66-leider Kaag geen klonteren. Maar binnen het cluster VVD, D66, CDA, PvdA, GroenLinks, SP en de ChristenUnie zitten vijf partijen dicht tegen het klonteren aan. Is een formatie van VVD, D66, CDA, GroenLinks en PvdA onvermijdelijk? Moeilijkheid bij deze formatie is dat VVD-leider Rutte en Kaag deze week botsten en dat de VVD- en CDA-stemmers pukkels krijgen van een samenwerking met GroenLinks.

Verder dacht Xander aan de vergankelijkheid in de politiek toen hij Lodewijk Asscher en Klaas Dijkhoff bij het grof vuil zag staan, werd Joost een beetje boos op CDA-leider Hoekstra en hielden kamerleden Lisa van Ginneken en Daan de Kort hun maidenspeech .