De Stemming van Vullings en Van der Wulp
AVROTROSNOS

#74 - Sensibiliseren en solidariseren in een 'bloeddorstige sfeer' (S03)

  1. Podcastschevron right
  2. De Stemming van ...chevron right
  3. #74 - Sensibiliseren en solidariseren in een 'bloeddorstige sfeer' (S03)

vr 23 april 2021

Demissionair premier Rutte hoopte waarschijnlijk met de val van het kabinet dat hij de toeslagenaffaire stilletjes achter zich kon laten. Maar opnieuw achtervolgt deze kwestie Rutte-III.

Door de nieuwe onthullingen over het bewust achterhouden van informatie aan de Tweede Kamer door de Ministerraad, is Rutte niet langer de enige die het moeilijk heeft. Hij heeft inmiddels gezelschap gekregen van demissionair ministers Hoekstra en Kaag. Nu ze met zijn drieën in hetzelfde schuitje zitten, groeien ze wellicht weer meer naar elkaar toe in de formatie, denken Joost Vullings en Xander van der Wulp. Dit proces noemen de twee voor het gemak solidariseren. Een woord geheel in lijn met het meest opvallende woord van de week: sensibiliseren.

Verder signaleren Joost en Xander intussen ook een nieuwe trend: partijen worden in de fomatie niet meer uitgesloten, maar personen. Wat voor effect heeft deze ‘bloeddorstige sfeer’ op de formatie en het politieke klimaat?

En wil de BBB voortaan bij onenigheid iedere keer op iemand gaan zitten, zijn VVD’ers vleesgeworden bitterballen en wat gebeurt er met je als je "Getjeenkt" wordt?