De Stemming van Vullings en Van der Wulp
AVROTROSNOS

#29 - Wanneer en hoe gaan we terug naar normaal? (S02)

  1. Podcastschevron right
  2. De Stemming van ...chevron right
  3. #29 - Wanneer en hoe gaan we terug naar normaal? (S02)

do 9 april 2020

Zowel premier Rutte als Van Dissel van het RIVM zei het deze week meermaals: "Houd vol!" Maar wanneer kunnen we weer terug naar normaal? De strategie lijkt 'pompend remmen', vertelt politiek commentator Joost Vullings in de politieke podcast De Stemming van Vullings en Van der Wulp.

Dat gaat als volgt: de teugels licht laten vieren, door bijvoorbeeld de scholen weer te openen, met de mogelijkheid de teugels weer aan te trekken als het virus oplaait. Contactberoepen als kappers staan als eerste op de rol, weet Vullings.

Het werken in het Tweede Kamergebouw is door de anderhalvemetersamenleving ingrijpend veranderd. De politiek commentatoren spreken daarom met ANP-fotograaf Bart Maat, die deze week het overleg tussen ministers van Financiën van de Eurogroep van dichtbij meemaakte. Hoe is zijn werk veranderd door de coronacrisis?

Politieke vetes bij kleine partijen

Terwijl alle media-aandacht naar de aanpak van het coronavirus gaat, zijn zowel bij Denk als 50Plus politieke vetes uitgebroken. Bij de ouderenpartij zegden provinciale voorzitters het vertrouwen op in 50Plus-voorzitter Geert Dales. Wat is er aan de hand en wie trekt er aan het langste eind?

Bij Denk beschuldigde Tunahan Kuzu mede-oprichter Selçuk Öztürk van "politieke broedermoord", vanwege Öztürks reactie op het bericht dat Kuzu in 2018 een buitenechtelijke relatie onderhield. Vullings en Van der Wulp kregen deze week anoniem interne brieven over de affaire in handen. "Het spel wordt hard gespeeld."