appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

De Proloog

Programma met nieuws en achtergronden over de Tour de France.

Podcast afleveringen

#16 De Proloog: Teun van Erp en Thorwald Veneberg

vrijdag 27 juli 2018, 17:38 uur

Een klein wonder in de bergen rondom Lourdes vandaag, en dan morgen de allerbeste tijdrit van z'n leven: dat heeft Tom Dumoulin nodig om Geraint Thomas uit de gele trui te rijden. Hoe gaat 'ie dat doen? Dat en nog veel meer wielerzaken bespreekt Willemijn met de twee tafelgasten: Teun van Erp en Thorwald Veneberg

#14 De Proloog: Lex Nederhof en Steven Rooks

woensdag 25 juli 2018, 15:21 uur

Het tourpeloton staat vandaag voor een 65 kilometer lange uitdaging in de Pyreneeën met een Formule 1-start. Willemijn praat erover Steven Rooks en Lex Nederlof

#13 De Proloog: Hennie Kuiper en Bart Voskamp

dinsdag 24 juli 2018, 15:42 uur

Het Tourpeloton wacht vandaag drie flinke Pyreneeëncols, waarvan de eerste de Portet d'Aspet is. Op de flanken van die berg kwam in 1995 Fabio Cassartelli om het leven bij een valpartij in de afdaling. Hennie Kuiper was zijn ploegleider en Bart Voskamp reed mee in het peloton. Ze vertellen over deze zwarte dag in De Proloog.

Voor het Tourpeloton is vandaag een rustdag ingeruimd, maar De Proloog dendert door met liefst drie gasten. Patrick praat met Anna van der Breggen over haar week van tweede plaatsen - in La Course en tijdens het Nederlands Kampioenschap Mountainbiken. Met Nick van der Pijl bespreekt hij hoe het is om koersen te winnen in Guatamala, Togo en Congo. En met Sebastian Langeveld spreekt hij over de vraag of Tom Dumoulin enige kans maakt op een overwinning tegen de Sky-Armada.

#11: Lucinda Brand en Natascha Knaven

vrijdag 20 juli 2018, 17:43 uur

In De Proloog vandaag twee vrouwen te gast voor wie de koers een grote rol speelt in hun dagelijks leven; wielrenner Lucinda Brand en Natascha Knaven, voormalig wielerprof, vrouw van Servais Knaven (ploegleider bij Team Sky) en moeder van vier koersende dochters.

In De Proloog praten Willemijn en Patrick vandaag met twee gasten over de Alpe 'd Huez. Henk Lubberding is hem al tientallen keren opgefietst, en Adriaan van der Zwan (75) fietst hem op 1 augustus voor het eerst. In De Proloog vertellen zij over die mytische berg.

#9 De Proloog: Eric Corton en Erben Wennemars

woensdag 18 juli 2018, 17:07 uur

In De Proloog vertellen Eric Corton en Erben Wennemars vandaag over hun liefde voor de koers, maar vertellen zij ook openhartig over wat meer dan 3000 kilometer fietsen per jaar met je doet.

#8 De Proloog: Stef Clement en Iris Slappendel

dinsdag 17 juli 2018, 15:06 uur

Terwijl de mannen de Alpen in trekken zijn de vrouwen al aan de streep van de vijfde editie van La Course. En wat was dat een spectaculair einde! Iris Slappendel komt net uit haar Eurosport commentator stoel om aan te schuiven bij De Proloog samen met Stef Clement, die wegens blessureleed helaas niet meedoet aan de Tour.

Daarnaast is er een bijdrage van Roelof van de Redactie over de eerste vrouw die de Tour won en bellen we even met Ramona Terpstra.

Vandaag zijn te gast: Tour-liefhebber Job Cohen, profwielrenner Sebastian Langeveld en Eurosport wielercommentator José Been. Daarnaast is er weer een bijdrage van Roef en Route, een belletje met Ramona Terpstra en is er uiteraard aandacht voor de Giro Rosa, dat een oranje tintje kreeg dit weekend.

#4 De Proloog: Bert Wagendorp en Anneke Beerten

woensdag 11 juli 2018, 16:38 uur

De Proloog gaat vandaag over de pieken én de dalen die horen bij de wielersport. Met Bert Wagendorp bespreken Patrick en Willemijn de zaak Froome en de wijze waarop dat afstraalt op de wielersport. Met Anneke Beerten praten zij over het four crossen, de spectaculaire discipline waarin Beerten tot de wereldtop behoort.

#3 De Proloog: Julius van den Berg en Mart de Kruif

dinsdag 10 juli 2018, 16:25 uur

Aflevering 2 van de wielertalkshow van De Nieuws BV! Bij Willemijn en Patrick aan de Proloogtafel schuiven aan oud-generaal Mart de Kruif en beloftenkampioen Julius van den Berg!

In de wielertalkshow De Proloog bespreken we alles wat de koers zo mooi maakt. Met vandaag: profwielrenner en cultheld Jan Willem van Schip, commentator Jeroen Vanbelleghem en Ramona Terpstra, die een prominente rol in het programma zal vertolken!

#1 Welkom bij De Proloog

donderdag 5 juli 2018, 15:57 uur

Nog mooier dan de Tour is het voorspel. Elke dag met twee gasten in De Proloog voorafgaand aan de etappe in La Grande Boucle.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1