De Ongelooflijke Podcast
EO

#165 - Waarom we de hel nodig hebben (met Arnold Huijgen en Stefan Paas)

  1. Podcastschevron right
  2. De Ongelooflijk ...chevron right
  3. #165 - Waarom we de hel nodig hebben (met Arnold Huijgen en Stefan Paas)

zo 29 oktober 2023

'De hel is helemaal terug', stelt theoloog Arnold Huijgen. En bizar genoeg maakt de hel juist een comeback bij ongelovigen! Opvallend, want hadden we de hel niet allang afgeschaft? En zijn we ook niet beter af zonder de 'plaats van geween en tandengeknars', zoals de Bijbel het omschrijft? Nee, zegt Huijgen! Juist nú hebben we de hel nodig. Maar waarom dan? En bestaat die hel dan echt? Wat is het? En wie komen erin? Een toepasselijk thema zo aan de vooravond van Halloween.

Huijgen is professor aan de Protestantse Theologische Universiteit en staat erom bekend dat hij de controversiële onderwerpen niet schuwt. Want hij schreef eerder - als protestant - een boek waarin hij pleit voor de herwaardering van Maria, het werd bekroond met de prijs voor het Beste Theologische Boek van dat jaar. Zijn nieuwe essay heet 'Waarom de wereld een hel nodig heeft' en is een startschot van een langer onderzoekstraject over de hel.

David Boogerd spreekt hem uiteraard samen met vaste gast theoloog Stefan Paas, professor aan de VU in Amsterdam en de Theologische Universiteit Utrecht.