De Ongelooflijke Podcast
EO

#129 - Ongelooflijke Café: Hoe nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen laten zien dat er méér is (met Wouter van Noort en Stefan Paas)

  1. Podcastschevron right
  2. De Ongelooflijk ...chevron right
  3. #129 - Ongelooflijke Café: Hoe nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen laten zien dat er méér is (met Wouter van Noort en Stefan Paas)

zo 26 februari 2023

In deze aflevering maken we een uitstapje naar de toekomst. Wouter van Noort heeft misschien wel de mooiste baan bij NRC: hij mag schrijven over de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen én zingeving. Twee uitersten zou je denken, maar niet voor Wouter. Juist die nieuwe ontwikkelingen in de wetenschap zetten hem op een spoor richting spiritualiteit. Hoe kan dat? Laat de wetenschap dan zien dat er meer is tussen hemel en aarde? En wat doet dat met het atheïsme waarmee hij is grootgebracht?

Wouter is journalist bij NRC en maakt furore met twee populaire nieuwsbrieven met tienduizenden abonnees: 'Future Affairs' over de toekomst en 'Transcend' over zingeving. In deze aflevering hoor je hoe hij die twee ogenschijnlijk uiteenlopende dingen verbindt.

David Boogerd spreekt Wouter van Noort uiteraard samen met vaste gast van De Ongelooflijke: Stefan Paas, theoloog, professor aan de VU in Amsterdam en Theologische Universiteit Kampen-Utrecht.