De Ongelooflijke Podcast
EO

#37 - Complottheorieën als nieuwe religie met Beatrice de Graaf en Stefan Paas

  1. Podcastschevron right
  2. De Ongelooflijk ...chevron right
  3. #37 - Complottheorieën als nieuwe religie met Beatrice de Graaf en Stefan Paas

za 31 oktober 2020

In deze aflevering een gesprek met het inmiddels befaamde Ongelooflijke Podcast-duo Beatrice de Graaf en Stefan Paas over complotheorieën. Het complotdenken is namelijk in opmars, zelfs zo erg dat de Landelijk Coordinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) er onlangs in hun dreiginsbeeld voor waarschuwde. In deze podcast hoor je dat complottheorieën al zo oud zijn als de weg naar Rome, en toch lijken de problemen nu groter dan ooit. Valt de opmars van complottheorieën nog te stuiten? En is complotdenken een soort nieuwe religie, zoals het steeds vaker wordt genoemd.

Journalist David Boogerd praat met Beatrice de Graaf en Stefan Paas over complotten, coronaradicalisering, ketters en religie.

Beatrice de Graaf is hoogleraar geschiedenis van de internationale betrekkingen aan de Universiteit van Utrecht en lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Stefan Paas is voormalig Theoloog des Vaderlands, hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Theologische Universiteit Kampen.