De Ongelooflijke Podcast

“De opvouwbare telefoon is een oplossing die nog wacht op een probleem”
EO

  1. Podcastschevron right
  2. De Ongelooflijk ...chevron right
  3. “De opvouwbare telefoon is een oplossing die nog wacht op een probleem”

di 26 februari 2019

We hebben het over de uitvouwbare telefoon die Huawai gepresenteerd heeft. Zou dit ook invloed hebben op de journalistiek? Moeten verhalen korter of juist langer? We bespreken het.

Aan tafel zitten Arno Kantelberg, Gert-Jaap Hoekman en Spraakmaker Vreneli Stadelmaier.

Ook hebben we het over De Wereld Draait Door van gisteravond. De heren van theatergezelschap de Verleiders in de uitzending van DWDD eind januari. Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken, verantwoordelijk voor de inlichtingendienst, reageerde boos op Twitter. Gisteren zaten ze bij elkaar aan tafel in de uitzending van DWDD. Hoe hebben de media-experts naar deze uitzending gekeken? Het item werd extra lang besproken; welke reden zit daar achter?

Tot slot hebben we het over het ANP (Algemeen Nederlands Persbureau). Als het aan het ANP ligt krijgen we binnenkort minder vaak dezelfde foto’s te zien bij nieuwsverhalen. Nu zie je nog wel eens dezelfde foto in kranten of op sites bij een nieuwsfeit. Dat komt omdat het ANP die ene specifieke foto aanlevert aan veel media. Maar dat gaat in de toekomst veranderen. Is dit storend? Of meer een journalisten-ding en heeft de nieuwsconsument er geen last van?