appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Podcast over de relevantie van het geloof in een steeds ongeloviger Nederland. Journalist David Boogerd en theoloog Stefan Paas voeren verdiepende gesprekken met spraakmakende gasten.

#25 - Corona en de plagen van de geschiedenis met Beatrice de Graaf en Stefan Paas

dinsdag 7 april 2020, 06:30 uur

Pandemieën zoals de corona-uitbraak zijn bijna zo oud als de mensheid zelf. De builenpest, de Zwarte Dood en de Spaanse Griep; wat kunnen we leren van de plagen uit het verleden?
Niet zelden werden dergelijke uitbraken voorzien van een religieuze betekenis: is dit soms een straf van God?

David Boogerd praat met Beatrice de Graaf en Stefan Paas over de fascinerende geschiedenis van pandemieën.
Beatrice de Graaf is hoogleraar geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht en lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.
Stefan Paas is voormalig Theoloog des Vaderlands, hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Theologische Universiteit Kampen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1