appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuwsweekend
Afbeelding

Podcast over de relevantie van het geloof in een steeds ongeloviger Nederland. Journalist David Boogerd en theoloog Stefan Paas voeren verdiepende gesprekken met spraakmakende gasten.

#18 - Feiten en fabels over de historische Jezus met Bert Jan Lietaert Peerbolte en Stefan Paas

vrijdag 20 december 2019, 16:17 uur

In deze aflevering duiken we in oude papyrusfragmenten en historische bronnen. Kerst staat weer voor de deur en dat leek ons een mooi moment om stil te staan bij de man waar het Kerstverhaal om draait: Jezus. En dan met name Jezus als historisch persoon. Wat valt er eigenlijk historisch-wetenschappelijk te zeggen over de man wiens geboorte zo bepalend was dat wij er letterlijk onze jaartelling op baseren? Heeft hij überhaupt bestaan, is hij gekruisigd en hoe betrouwbaar is de informatie die we over hem hebben?
In deze podcast praat David Boogerd met Bert Jan Lietaert Peerbolte en Stefan Paas.

Bert Jan Lietaert Peerbolte is hoogleraar Nieuwe Testament en vice-decaan van de Vrije Universtiteit in Amsterdam.
Stefan Paas is voormalig Theoloog des Vaderlands en hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Theologische Universiteit Kampen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1