De Ongelooflijke Podcast
EO

#181 - Een geniaal boek, een schilderij waarvan je je geloof verliest en een van de meest ontstellende momenten uit de muziekgeschiedenis (met Willem Jan Otten en Stefan Paas)

  1. Podcastschevron right
  2. De Ongelooflijk ...chevron right
  3. #181 - Een geniaal boek, een schilderij waarvan je je geloof verliest en een van de meest ontstellende momenten uit de muziekgeschiedenis (met Willem Jan Otten en Stefan Paas)

zo 18 februari 2024

Een Ongelooflijke met een van de meest geniale teksten van de afgelopen eeuwen, een schilderij waar – als je daarnaar kijkt - je je geloof verliest, een popzanger die misschien wel de grootste theoloog is van dit moment en een van de meest glorieuze én ontstellende momenten in de operageschiedenis. Kortom, een aflevering waarin je veel gaat beleven, maar ook met verstilde momenten.

Willem Jan Otten is voor de tweede keer te gast in de Ongelooflijke. Hij is dichter en schrijver van verhalen, toneel, beschouwingen en essays. Otten is eredoctor van de Universiteit van Utrecht en ontving in 2014 de prestigieuze P.C. Hooftprijs voor zijn werk. In zijn nieuwe boek 'Wie zeggen de mensen dat ik ben?' - dat hij samen maakte met kunstenaar Paul van Dongen - zoekt hij de betekenis van Jezus in de kunst. En dan specifiek de kunst van na de beruchte 'dood van God' van Friedrich Nietzsche. Want God mag dan wel dood verklaard zijn, stelt Otten, maar van zijn zoon komen we niet af. 

David Boogerd in gesprek met Willem Jan Otten en uiteraard vaste gast theoloog Stefan Paas, professor aan de VU in Amsterdam en de Theologische Universiteit Utrecht.

 ğŸ“± Volg ons op Instagram (zie daar ook het kunstwerk van Holbein)
 ğŸ“± Volg David op X, Threads of LinkedIn
ğŸŽ§ Afl. #83 - 'Het grootste kunstwerk van de Westerse beschaving' met Willem Jan Otten