De Nacht van...
BNNVARAEOKRO-NCRVNTRZwart

Milouska Meulens over haar nieuwe boek 'Moederland'

  1. Podcastschevron right
  2. De Nacht van...chevron right
  3. Milouska Meulens over haar nieuwe boek 'Moederland'

vr 5 januari 2024

In de allereerste show van "De Nacht van Caribisch Netwerk" op vrijdag 5 januari spreekt presentator Guilliano met auteur, Milouska Meulens. Ter sprake komt waarom Milouska haar koffers pakte en terugverhuisde naar Curaçao. Het gesprek tikt ook verschillende onderwerpen, zoals Milouska's band met Curaçao, haar Caribische held, haar kinderboeken (Elin, Mondi, "Er was eens.."), en haar aankomende roman "Moederland," die gaat over migratie naar Nederland en haar persoonlijke ervaringen, inclusief depressie.

Daarnaast komt de rol van spiritualiteit in haar boeken aan bod, evenals de invloed van brua (vergelijkbaar met winti in Suriname) op haar opvoeding. Het interview verkent ook Milouska's ervaringen met het leven tussen twee werelden, haar heimwee naar Curaçao, en hoe ze haar persoonlijke verhalen deelt in een cultuur waar taboes vaak onbesproken blijven.

Tijdens het uurgesprek deelt Milouska haar persoonlijke connectie met een Papiaments lied genaamd "Atardi." 

 In het tweede uur gaat het programma over naar interactie, waar luisteraars vragen kunnen stellen aan Milouska. Er wordt verwezen naar haar betrokkenheid bij de stichting We Connect, haar maatschappelijke betrokkenheid, en plannen voor de toekomst. Het gesprek wordt afgesloten met een bedankje aan Milouska en het laatste nummer, "Tog Mi Sa," waarvan de betekenis wordt besproken.